• home
 • video
 • pas verschenen

  "Niet te vatten! Zaterdagavond keek ik nog naar winnende Gilbert"

  Jungels (m): "Ik win de mooiste koers van het jaar."

  0 / 0
  Bob Jungels is de derde Luxemburger op de erelijst van Luik-Bastenaken-Luik, na Andy Schleck in 2009 en Marcel Ernzer in 1954. De 25-jarige rondt een buitengewoon Quick-Step-voorjaar met brio af.

  "Ik voelde me de hele dag zeer goed, maar na zijn overwinning in de Waalse Pijl was Julian Alaphilippe onze uitgesproken kopman", zei Jungels aan de streep in Ans.

  "Toen ik in de finale aanviel, stelde ik echter vast dat niemand terugkeerde. Maar pas toen ik aan de finish was, geloofde ik een goeie afloop."

  "Het is onvoorstelbaar dat ik de mooiste koers van het jaar op mijn palmares zet. Gisterenavond zat ik nog naar de Luik-Bastenaken-Luik van 2011 te kijken, toen Philippe Gilbert won, voor de broers Schleck. Nu win ik zelf, dat is gewoon niet te vatten."

  "Ik snakte al een tijdje naar een groots resultaat en dat heb ik nu te pakken. Al mijn harde werk wordt beloond. Ik ben ontroerd en trots dat ik deel mag uitmaken van een superploeg als Quick-Step Floors. Wat een voorjaar hebben wij gereden!"

  Interview met Jungels:

  Zo ziet vreugde eruit:

  Quick-Step Floors in de voorjaarsklassiekers 2003-2018:

  Wellens: "Niet genoeg punch"

  Tim Wellens eindigde 16e in Ans. De renner van Lotto-Soudal had al snel door dat hij geen superbenen had. "Halfweg de Roche-au-Foucons voelde ik dat ik bijzonder diep moest gaan om bij de eerste 10 te blijven", zegt Wellens.

  "Ik kon niet meedoen voor de zege, dus is daar beslist dat we de kaart van Jelle Vanendert zouden trekken. Ik viel een paar keer aan, maar er zat niet genoeg punch op. Jelle zou wachten tot op Saint-Nicolas. Hij reed enorm sterk."

  "Ik mag zeker niet mopperen over mijn voorjaar. Ik win de Brabantse Pijl, maar natuurlijk: als renner leg je de lat altijd hoog. Ik wilde graag andere koersen winnen, ik had wat meer verwacht. Toch was dit mijn beste klassieke voorjaar ooit. Ik heb dit jaar weer een stap vooruitgezet en hoop dat volgend jaar opnieuw te doen." 

  Wellens keert vanavond terug naar Monaco en reist op 1 mei door met de ploeg naar de Giro, waarin hij mikt op ritwinst.

  Interview met Wellens:

  Vanendert: "Er moest iets gebeuren"

  Jelle Vanendert was de kopman bij Lotto-Soudal toen Wellens aangaf dat hij niet super was. Vanendert viel aan op de slotklim en naderde tot op 20 seconden van Jungels, maar op het einde werd hij overweldigd door de andere favorieten en moest hij vrede nemen met de elfde stek.

  "Bob had echt al een heel grote voorsprong", aldus Vanendert. "50 seconden, er moest iets gebeuren. Het had geen zin om nog langer te wachten. Ik ging vol aan en kwam tijdens mijn demarrage een serieus stuk dichter. Eenmaal ik weer in het zadel moest, liep hij echter weer uit."

  "Hij was echt sterk en reed na mijn aanval gewoon sneller. Dan weet je dat hij een van de beteren in de koers is. Hij is een tijdrijder en kan heel diep gaan. Dat heeft hij vandaag nog eens bewezen." 

  "Aan de 2e plaats of het podium heb ik niet echt gedacht. Ik wou winnen. Met een beetje geluk eindigde ik vandaag op het podium, maar op de slothelling in Ans was het beste eraf. Ik mag zeker niet ontgoocheld zijn over mijn prestatie, maar ik ben wel ontgoocheld over het eindresultaat. Ik had met deze benen en mijn sterke aanval op beter gehoopt. Maar het zij zo..."

  Interview met Jelle Vanendert:

  Benoot: "Nood aan rust"

  Tiesj Benoot sluit zijn klassieke campagne af met de 23ste plaats in Luik. "Ik was vandaag niet slecht, maar ik voel toch dat het beste er af is en in een wedstrijd van dit niveau, op dit parcours, moet je 110% in orde zijn", zegt Benoot.

  "Ik was goed tot de Roche-aux-Faucons, maar daar voelde ik de inspanning in mijn benen. Ik slaagde er nog in om Jelle vooraan af te zetten en toen was het aan hem."

  "Op de top kwam ik net 20 meter tekort om nog mee te zijn met die groep. Dat is wel spijtig, anders had ik nog iets kunnen betekenen voor de ploeg. Maar goed, ik finish toch ook in een groep met grote namen (onder meer Mollema, Gesink, Ulissi, Kwiatkowski, Gilbert, Nibali). En dat is niet zo slecht. Maar nu heb ik toch in de eerste plaats nood aan rust."

  Interview met Tiesj Benoot: