• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Wathelet springt met Corée naar zege in Shanghai

  Wathelet en Corée (archief) waren de snelste combinatie.

  Gregory Wathelet heeft de derde wedstrijd van de Global Champions Tour gewonnen. De Belg was in de barrage in Shanghai duidelijk de snelste op de rug van Corée. Jos Verlooy werd negende, Niels Bruynseels werd uitgesloten.

  Twaalf combinaties plaatsten zich in Shanghai voor de barrage. Gregory Wathelet bleef foutloos en was met de 12-jarige merrie Corée ook razendsnel. Met zijn chrono van 37"92 was hij 66 honderdsten van een seconde sneller dan de Brit Ben Maher. De Duitser Daniel Deusser finishte met zijn 10-jarige Belgische hengst  pas na 39"11.

  Met Jos Verlooy en Niels Bruynseels wisten nog twee landgenoten zich te plaatsen voor de barrage. Verlooy legde met het 10-jarig Belgisch Warmbloed Paard Igor beslag op de 9e plaats met 4 strafpunten en een chrono van 42"26. Niels Bruynseels werd uitgesloten met Cas de Liberté Z.

  In het algemeen klassement klimt Wathelet met een totaal van 71 punten op van de 17e naar de 4e plaats. Pieter Devos staat 6e (60 ptn) en Jérôme Guery 7e (56 ptn).

  Bekijk de barrage van Wathelet: