Ga naar de inhoud

meest recent

VIDEO: laatste pijl kost Dimitri Van den Bergh een 9-darter

 za 21 april 2018 10:57
Teleurstelling bij Dimitri Van den Bergh.
Dimitri Van den Bergh heeft bijna de hoofdrol opgeëist op de Austrian Open. Onze landgenoot was op weg naar een 9-darter, maar de laatste, vervloekte, pijl gooide roet in het eten.

Van den Bergh was in de eerste ronde in Oostenrijk meteen bij de les tegen de Engelsman Simon Stevenson. Na winst in het eerste spelletje begon "The Dream Maker" ijzersterk aan het tweede spelletje.

Met 2 keer een score van 180 met zijn eerste 6 pijlen bleef nog 141 over op het scorebord. Met een triple 20, triple 19 en dubbele 12 kon Van den Bergh het spel met 9 pijltjes uitgooien.

Aan de eerste twee voorwaarden voldeed hij, dus was het uitkijken of ook de dubbele 12 lukte. Driewerf helaas: Van den Bergh gooide een enkele 12. Tot grote ontgoocheling van hemzelf en het publiek dat intens meeleefde.

Van den Bergh zou de wedstrijd wel winnen, met 6-4. Hij eindigde met een gemiddelde van 106,42 per 3 darts en stoot zo door naar de 1/16e finales.

De bijna-9-darter van Dimitri Van den Bergh:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.