• home
 • video
 • pas verschenen

  "Tottenham-coach moet aan de ploeg denken en Alderweireld opstellen"

  Toby Alderweirld in actie.

  Om 18.15u neemt Tottenham het op Wembley op tegen Manchester United. Inzet: een plaats in de finale van de FA Cup. Speelt Toby Alderweireld mee? Dat is een vraag die menig volger zich stelt.

  Danny Murphy is journalist bij (London) Evening Standard. Hij heeft een opiniestuk in de krant over de positie van Alderweireld bij Tottenham geschreven. Murphy is klip en klaar in zijn stelling: de Belg heeft na zijn blessure zijn broek lang genoeg op de bank versleten.

  Afgelopen week mocht Alderweireld eindelijk nog eens in de basis van Tottenham opdraven tijdens een inhaalwedstrijd van de Engelse competitie. Dat optreden smaakt naar meer, maar de vraag is of trainer Pochettino de Rode Duivel straks opnieuw centraal achterin posteert.

  "Speelt Alderweireld vanavond mee of niet? Ik weet niet in welke mate de beslissing om Alderweireld de laatste tijd zo weinig te laten spelen te maken heeft met contractbeslommeringen, maar Pochettino zou zijn eigen ruiten beter niet ingooien", schrijft Danny Murphy.

  "De voorbije twee jaar heeft Alderweireld zich ontwikkeld tot wellicht de beste centrale verdediger van Europa. En zeker in belangrijke wedstrijden, zoals die op United, moet je je beste spelers opstellen. En op die positie is Alderweireld beter dan wie ook bij Tottenham. Plus: hij maakt de ploeg beter."

  "Dus: als Alderweireld fit is en ik in de schoenen stond van Pochettino, dan zou ik Alderweireld opstellen. In een seizoen waarin de FA Cup winnen voor een club als Tottenham zeer belangrijk is, heb je spelers nodig die de juiste beslissingen nemen. Want één verkeerde beslissing betekent dat je uitgeschakeld bent."

  "Rustige en betrouwbare leider"

  "Daar komt nog bij dat de meeste spelers van Tottenham zich beter in hun vel voelen als Alderweireld mag meedoen. Ze beschouwen de Belg als een solide, rustige, betrouwbare leider en organisator met een van de beste passes in zijn voet", besluit Murphy. 

  Alderweireld heeft er alvast zin in: