• home
 • video
 • pas verschenen

  Vormer: "We wisten weer precies wat we moesten doen"

  0 / 0
  De afgelopen weken speelde Club Brugge met slechts één spits, nu de leider teruggreep naar twee spitsen liep het op wieltjes tegen Charleroi. "Er was weer duidelijkheid", zegt Vormer. "Tactiek is misschien 30% van het succes", vond trainer Ivan Leko.

  Vanaken: "Met 2 spitsen zijn we al het hele jaar gewoon"

  Club Brugge zette gisteren met een overtuigende prestatie Charleroi opzij. Toeval of niet, trainer Ivan Leko greep tegen Charleroi terug naar zijn succesvolle recept: 3-5-2 met twee spitsen.

  "Het is de keuze van de trainer geweest om in Gent en Anderlecht een man meer op het middenveld te zetten. Ik vond dat ook een goeie keuze en Refaelov heeft dat goed gedaan", legt uitblinker Hans Vanaken uit.

  "Maar misschien misten we wel wat aansluiting in de box. Tegen Charleroi speelden we weer met 2 spitsen en dat zijn we al het hele jaar gewoon. Als het dan loopt, dan vinden we elkaar blindelings."

  De kritiek van de afgelopen weken was dat Club niet genoeg spelers voor doel had, dat was gisteren anders. "Ruud komt voor doel, ik kom voor doel en de 2 flanken duiken daar op. Dan heb je daar zo veel mensen dat de tegenstander het gewoon niet meer weet."

  Leko: "3-5-2? Tactiek is misschien 30% van het succes"

  Ook aanvoerder Ruud Vormer kon zich weer uitleven. "We hebben een fantastische wedstrijd laten zien met duidelijk spel. We wisten weer precies wat we moesten doen en we wisten ook waar we Charleroi pijn konden doen."

  "Weer in een 3-5-2? Dat bedoel ik niet, maar er was duidelijkheid voor Hans en voor mij: niet nadenken, gewoon gaan. De vorige wedstrijden was het niet veel slechter, maar we scoorden niet en dat was een probleem."

  Trainer Ivan Leko schatte het belang van de 3-5-2 minder hoog in. "Tactiek is misschien 30% van het succes. Het is belangrijk als speler om te weten wat je moet doen met en zonder de bal, maar mentaliteit is veel belangrijker dan tactiek."

  "3-5-2, 4-4-2, 4-3-3, dat is niet zo belangrijk, geloof in je eigen voetbalfilosofie is dat wél. En iedereen gelooft in ons plan: terug naar de basis en naar wat we de voorbije zeven, acht maanden hebben gedaan."