• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter over ontslag van De Roeck: "Nieuwe eigenaars, nieuwe wetten"

  STVV wil vanaf volgend jaar meestrijden voor Play-off I.

  0 / 0
  Jonas De Roeck werd door STVV vandaag bedankt voor bewezen diensten. De trainer moet aan het einde van het seizoen opkrassen. De nieuwe Japanse eigenaars van de club willen een nieuwe weg inslaan. "We willen vanaf nu een 4 voor ons puntentotaal zien staan op het einde van het seizoen", legt voorzitter David Meekers uit.

  "Ik zal STVV altijd dankbaar blijven voor deze kans"

  De Roeck kreeg gisteren te horen dat hij volgend seizoen niet meer verwacht wordt op het trainingsveld van STVV. Hij doet het seizoen wel nog uit en net vandaag stond de persconferentie voor de match tegen Eupen op het programma. Alle vragen gingen uiteraard over zijn ontslag. 

  "Het is goed dat er nu duidelijkheid is", zei De Roeck. "Iedereen weet nu wat er zal gebeuren. Ik had dat ook gevraagd. Er was gisteren een gesprek en het bestuur heeft zijn argumenten gegeven. De club heeft een bepaalde visie. Als de eigenaars willen veranderen, is dat hun volste recht. Ik ben blijkbaar niet de juiste persoon om hun visie voor de komende jaren te doen uitkomen."

  "Ik blijf wie ik ben. Ik ben professioneel blijven werken en dat zal ik blijven doen tot het einde van het seizoen. We willen zo lang mogelijk meedoen voor groepswinst. Er is respect tussen mij en de spelers en ik denk dat ze zullen blijven strijden. Dat zijn we verplicht aan elkaar."

  "Ik zal STVV altijd dankbaar blijven voor deze kans. Dat is het gevoel dat overheerst. Dit is geen deuk in mijn zelfvertrouwen. Ik zal op mijn manier blijven werken. Ik wil graag hoofdtrainer blijven. In het voetbal kan het snel gaan. Ik houd mijn ogen open voor opportuniteiten, maar nu ben ik bezig met de match tegen Eupen."

  Voorzitter: "We willen vanaf nu een 4 voor het puntentotaal zien"

  "Het was een moeilijke beslissing om De Roeck te ontslaan. Hij heeft ons erg gecharmeerd als persoonlijkheid, maar hij past niet helemaal bij de ambities van de nieuwe eigenaars. Nieuwe eigenaars, nieuwe wetten", legt STVV-voorzitter David Meekers uit. 

  "Dit seizoen hebben we 37 punten gehaald. Dat is heel mooi en daar hadden we voor het seizoen voor getekend, maar in de toekomst willen we dit overtreffen. We willen een 4 vooraan het puntentotaal zien. We zullen natuurlijk niet elk jaar Play-off I halen, maar we willen wel elk jaar meedoen voor die plaats in de top 6."

  En dat kan niet met een onervaren coach? "Ervaring is een gek woord. Als voetballer is zijn ervaring niet min, maar als trainer is zijn ervaring eerder bescheiden. Hij heeft het goed gedaan op amateurniveau en ook hier heeft hij veel goeie dingen gedaan.  Hij heeft veel geleerd. Maar de overname speelde misschien niet in zijn voordeel. De Japanners hebben misschien eerder het tweede deel van de competitie gevolgd. Toen ging het minder en dat is ook de verantwoordelijkheid van De Roeck."

  Zijn de Play-off I-ambities realistisch? "Dat is de ambitie van de eigenaars en we mogen op korte termijn toch bepaalde bewegingen verwachten. Het is moeilijk voor mij om te zeggen welke spelers een meerwaarde zouden zijn, maar dat is toch waaraan men aan het werken is. Ik heb er vertrouwen in dat de Japanners sportief iets van deze club willen maken."