Ga naar de inhoud

meest recent

      Vertonghen: "Tottenham verdient trofee voor al het harde werk"

       vr 20 april 2018 14:16
      Tottenham kampeert op de vierde plaats in de Premier League.
      De FA Cup is de laatste kans voor Tottenham en Manchester United om het seizoen af te sluiten met een trofee. "We blaken van vertrouwen dat we het kunnen", zegt Jan Vertonghen.

      Manchester City heeft de titelstrijd beslist en kan nu op zijn lauweren rusten. Manchester United, Tottenham en Chelsea moeten wel nog vol aan de bak om hun seizoen glans te geven in de FA Cup. 

      In de halve finales nemen de Spurs het op tegen United, een mooie affiche. "Manchester United is een grote club, die aast op een prijs", blikt verdediger Jan Vertonghen vooruit. "Ik verwacht een mooie wedstrijd. Hopelijk kunnen we United nog eens kloppen zoals begin dit jaar (2-0)."

      Onder Mauricio Pochettino speelt Tottenham aantrekkelijk voetbal, maar staat de prijzenkast nog steeds leeg. "Deze club verdient een trofee voor al het harde werk", aldus Vertonghen. "Toen ik bij Ajax mijn eerste prijs won, volgden snel meer successen. We blaken van vertrouwen dat we het kunnen."

      Chelsea neemt het op tegen Southampton

      Ook Chelsea probeert zijn grijs seizoen nog wat kleur te geven, zeker nu het naast Champions Leaguevoetbal dreigt te grijpen. Tegen degradatiekandidaat Southampton ligt een finaleticket voor het grijpen.