• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Club wordt kampioen, maar nog 1x spanning zou tof zijn"

  Hein Vanhaezebrouck: "We richten ons op de strijd voor de 2e plaats."

  Na de nederlaag tegen Standard en de vertoning van Club tegen Charleroi heeft Hein Vanhaezebrouck zich erbij neergelegd dat de 2e plaats het hoogst haalbare is.

  Hein Vanhaezebrouck maakt er na de nederlaag bij Standard geen geheim meer van dat de titel definitief weg is. "Club wordt kampioen, daar bestaat geen twijfel meer over."

  "De druk en de twijfels bij Club hadden enkel kunnen toenemen als wij hadden gewonnen in Luik. Maar nu konden ze ontspannen aan hun match tegen Charleroi beginnen."

  "Het zou wel goed zijn mochten wij of Gent nog 1 keer de kloof met Club wat kleiner kunnen maken. Anders is de spankracht snel uit de play-offs."

  Op de vraag of het geen nachtmerrie zou zijn dat Club uitgerekend tegen Anderlecht de titel kan pakken, antwoordt Vanhaezebrouck afwijkend. "Wij richten ons op de strijd voor de 2e plaats. Daar zullen we voor moeten knokken tot de laatste speeldag."

  "Genk was dit jaar thuis niet zo geweldig sterk"

  In de strijd om de 2e plaats staat volgens Hein Vanhaezebrouck een heel belangrijke speeldag op het programma. Anderlecht moet naar concurrent Genk en ook AA Gent heeft een uitmatch, op Charleroi.

  "We proberen het verschil met onze concurrenten minstens gelijk te houden. Als we kunnen uitlopen, is dat een bonus, want daarna hebben we nog 3 thuismatchen."

  "Genk was dit jaar thuis niet zo geweldig sterk. De laatste weken is er onder Philippe Clement wel een positieve evolutie, al blijven de punten een beetje achterwege."

  Anderlecht mist mogelijk Kums (kleine verrekking in zijn dij), Markovic en Teodorczyk (sinussen). Zo komt Ganvoula mogelijk in de ploeg. "Iedereen schoot op hem na de match in Standard, maar in het halfuur dat hij gespeeld heeft, was hij veel meer aanwezig dan Teodorczyk. Hij is onze 2e targetspits. De spoeling is nu eenmaal dun."

  "22 jaar Wenger, daar moeten ze hier in België voorbeeld aan nemen"

  Op de persconferentie werd Hein Vanhaezebrouck ook gevraagd naar zijn mening over Arsène Wenger, die na 22 jaar Arsenal verlaat. "Een voorbeeld voor ons land, want hier worden trainers veel te snel ontslagen. Kijk maar naar STVV bijvoorbeeld."

  "Ivan De Witte zei ook: "We willen 20 jaar doorgaan met Hein." Maar zodra er maar een beetje twijfel komt, komt de coach meteen in een storm terecht. Wenger krijgt al 7 à 8 jaar de wind van voren, maar het bestuur is altijd achter hem blijven staan."

  "In België is er enkel Zulte Waregem met Dury dat zolang doorgaat met één trainer. Of ik ook 20 jaar in Anderlecht zal blijven? Als het in Gent al moeilijk was, dan zeker bij RSCA."