Ga naar de inhoud

meest recent

Padoen is de beste op WK-parcours, Pinot eindwinnaar in de Alpen

 vr 20 april 2018 15:15
Mark Padoen was de winnaar van de dag.
Mark Padoen (Bahrain Merida) heeft de slotrit in de Ronde van de Alpen gewonnen. De rit slingerde deels over het parcours van het aanstaande WK. Thibaut Pinot hield stand en mag als eindwinnaar naar huis.

De laatste etappe in de Ronde van de Alpen was een beetje een generale repetitie voor het komende WK in Innsbruck. Op het programma stonden onder andere de beklimming van de Gnadenwald en de klim naar Igls.

Een groepje met negen vluchters werd op 30 kilometer van het einde ingerekend en daarna kon de koers beginnen. Pinot, die al sinds de derde etappe de paarse leiderstrui aanhad, werd onder druk gezet door Miguel Angel Lopez. De renner van Astana ging samen met Visconti in de aanval.

Maar Pinot liet zich niet verrassen en reed zelf naar het duo toe. Alles troepte uiteindelijk even weer samen en Padoen profiteerde van een aarzeling om weg te rijden in de laatste vlakke kilometers. De jonge Oekraïner reed solo over de finish.

Pinot werd zesde en mocht de leiderstrui dus mee naar huis nemen. Chris Froome trekt met een vierde plaats in het eindklassement naar de Giro.

Uitslag etappe 5:

1 Mark Padoen (Oek) - 164,2km in 4u16'10"
2 George Bennett (NZe) - op 5"
3 Jan Hirt (Tsj) - op 6"
4 Giulio Ciccone (Ita) - z.t.
5 Ben O'Connor (Aus)
6 Thibaut Pinot (Fra) - 9"
7 Miguel Angel Lopez (Col) - z.t.
8 Christopher Froome (GBr)
9 Domenico Pozzovivo (Ita)
10 Kenny Alissonde (Fra) - 11"

Eindstand:

1 Thibaut Pinot (Fra)
2 Domenico Pozzovivo (Ita)
3 Miguel Angel Lopez (Col)
4 Christopher Froome (GBr)
5 George Bennett (NZe)
6 Fabio Aru (Ita)
7 Ben O'Connor (Aus)
8 Luis Leon Sanchez (Spa)
9 Giulio Ciccone (Ita)
10 Jan Hirt (Tsj) - op 6"
 

De aankomst van de dagwinnaar:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.