• home
 • video
 • pas verschenen

  Na 22 jaar stapt Arsène Wenger op bij Arsenal

  Arsène Wenger was de voorbije jaren hét gezicht van Arsenal.

  0 / 0
  Arsenal neemt na dit seizoen afscheid van clublegende Arsène Wenger. Hij won met de club 3 titels en 7 keer de FA Cup. "Ik ben dankbaar dat ik de eer gekregen heb om deze club te leiden gedurende zovele memorabele jaren."

  Arsène Wenger brengt het nieuws van zijn afscheid zelf in een open brief op de clubwebsite. "Na rijp beraad en overleg binnen de club heb ik het gevoel gekregen dat dit het goede moment is om er na dit seizoen mee te stoppen."

  "Ik ben dankbaar dat ik de eer gekregen heb om deze club gedurende zovele memorabele jaren te leiden. Ik wil iedereen bedanken die deze club zo speciaal maakt."

  "Ik roep de fans op om de club dit seizoen te blijven steunen, zodat we met een knaller kunnen eindigen."

  "Aan alle Arsenal-liefhebbers vraag ik om de waarden van de club steeds hoog te houden. Mijn liefde en steun hebben jullie voor eeuwig."

  Einde van een tijdperk

  Arsène Wenger was sinds 1996 hét gezicht van Arsenal. Zijn aanstelling was een verrassing, want de Fransman werd weggeplukt bij zijn Japanse club Nagoya Grampus Eight.

  Wenger slaagde er snel in zijn stempel te drukken op de ploeg, met tikitaka-voetbal avant la lettre. Hij werd hierdoor geholpen door technisch vaardige spelers als Dennis Bergkamp, Nicolas Anelka,  Thierry Henry en Robin van Persie.

  De Wenger-school kende zijn hoogtepunt in het seizoen 2003-2004, toen de "Invincibles" van Arsenal ongeslagen kampioen werden, de laatste van 3 titels.

  Europees kon Wenger geen eremetaal veroveren. In 2006 verloor hij de finale van de Champions League tegen Barcelona. Daarna kreeg Arsenal het steeds moeilijker om zich in Engeland én Europa te meten met kapitaalkrachtige clubs als Chelsea, Manchester United en Manchester City.

  Toch bleef Wenger jarenlang in het zadel, onder meer dankzij zijn successen in de FA Cup, die hij 7 keer zou winnen, waaronder 3 keer in de laatste 4 jaar.