• home
 • video
 • pas verschenen

  Bandé is stilzitten beu en meldt zich maandag al bij Ajax

  Bandé zal zijn nieuwe seizoen in Amsterdam voorbereiden.

  Hassane Bandé meldt zich maandag al bij zijn nieuwe club Ajax. Eigenlijk gaat zijn contract bij de Nederlandse club pas op 1 juli in, maar omdat degradant KV Mechelen geen play-offs speelt, gaat de spits in Amsterdam zijn nieuwe seizoen voorbereiden.

  Bandé was dit seizoen goed voor 12 doelpunten in 27 wedstrijden voor KV Mechelen, maar hij kon de degradatie niet verhinderen. De 19-jarige Burkinese flankspeler zakt wel niet mee naar 1B want hij bereikte afgelopen december al een akkoord met Ajax. De club betaalde ruim 8 miljoen euro voor Bandé.

  Zijn vijfjarig contract zou normaal pas op 1 juli ingaan, maar omdat KV Mechelen als degradant geen enkele rol meer speelt in het tweede deel van onze competitie, zit hij al sinds 11 maart stil.