• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Besiktas-coach geraakt door stoeltje, bekertopper gestaakt

  Senol Günes is een icoon in het Turkse voetbal.

  De halve finale in de Turkse beker tussen Fenerbahçe en Besiktas is een halfuur voor tijd afgefloten. Bij een van de vele opstootjes werd Besiktas-coach Senol Günes getorpedeerd door een stoeltje. Hij werd met een bloedende hoofdwonde afgevoerd naar het ziekenhuis.

  De heenmatch in de halve finales was op 2-2 geëindigd, waardoor alles nog mogelijk was voor de return. Zoals wel vaker in Turkije werd de topper donkerrood gekleurd met enkele forse overtredingen. Recidivist Pepe ging al na een halfuur over de schreef en moest naar de Besiktas-kleedkamer.

  Besiktas hield met zijn tienen stand, maar het bleef voortdurend onrustig, ook rond het terrein. Bij een van die opstootjes kreeg Senol Günes vanuit het publiek een stoeltje tegen zijn hoofd.

  Günes, die als Turks bondscoach nog 3e werd op het WK, werd bloedend naar het ziekenhuis overgebracht. De match werd definitief afgeblazen, maar zal uiteraard nog een staartje krijgen.