• home
 • video
 • pas verschenen

  Tankink ziet 400 zeges van Merckx over het hoofd: "Dit is schaamtelijk"

  Bram Tankink moest zich even verontschuldigen bij Merckx.

  0 / 0
  Kan je in een uur tijd een tactiek bedenken voor Tiesj Benoot voor Luik-Bastenaken-Luik, het palmares van Eddy Merckx opsommen en het mooiste moment van het voorjaar zoeken? In Extra Time Koers namen ze de proef op de som. Bekijk hier de opvallendste fragmenten.

  Drie strijdplannen voor Benoot in Luik

  Wie heeft er nog een ploegleider nodig, als het panel van Extra Time Koers een tactiek kan uitdokteren voor Luik-Bastenaken-Luiken? Tiesj Benoot kreeg alvast enkele aanvalsplannen mee voor zondag.

  Maar is hij wel de kopman van Lotto Soudal? Michel Wuyts zet zijn geld op Tim Wellens, maar Eddy Merckx kiest voor Benoot. "Ik durf Merckx niet tegen te spreken", lacht Wuyts.

  Benoot, Wellens of Vanendert kopman? "Strootje trekken"

  Waarom belde Merckx wel naar Nibali en niet naar Benoot?

  Na zijn zege in Milaan-Sanremo kreeg een dolgelukkige Vincenzo Nibali de grote Eddy Merckx aan de lijn. Opgezet spel, blijkt in Extra Time Koers. "De organisatie had me zijn nummer gegeven en gevraagd om hem te bellen", zegt Merckx.

  Een zucht van opluchting bij Benoot. "Anders had je me ook wel gebeld na de Strade Bianche", knipoogt hij. "Ja, maar ik had je nummer niet", lacht Merckx.

  Tankink vergeet enkele pagina's van het palmares van Merckx

  Eddy Merckx is uiteraard ook in Nederland geen onbekende naam. Maar hoeveel zeges had hij nu ook weer op zijn teller staan? "150', gokt Tankink, ongeveer 400 zeges te weinig. "Dit is schaamtelijk."

  Merckx twijfelt: zorgde Benoot voor mooiste voorjaarsmoment?

  Was de overwinning van Tiesj Benoot in de Strade Bianche het mooiste moment van het wielervoorjaar? Geen eenvoudige vraag bij de start van de uitzending, maar na enige twijfel antwoordt Merckx toch "nee". Maar bij een terugblik op de heroïsche beelden in het stof verandert de kannibaal toch van mening, tot groot plezier van Benoot.

  Tankink houdt superfan over aan zware valpartij

  Zondag begint Bram Tankink aan zijn 15e Luik-Bastenaken-Luik, een record. Vooral de editie van 2015 zal hem bijblijven na een zware valpartij. "Ik was buiten westen en de ambulance zat vol. Ik ben dan maar bij een supporter in de auto gestapt. Die man staat nog bij elke koers aan de start: "Bram, als er iets is, ik ben hier, hé"."

  Tankink over zijn leven na het wielrennen: "Ik ga de modewereld in"

  Sammy Neyrinck volgde een dag in het spoor van Dylan Teuns

  Bekijk hier de volledige aflevering van Extra Time Koers