• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploegmaats krijgen bijles van Van Avermaet in Roubaix: "Ik haat kasseien"

  Greg Van Avermaet gaf het goede voorbeeld op de kasseien.

  Het voorjaar mag er dan opzitten voor Greg Van Avermaet, de olympische kampioen zit niet stil. Gisteren profiteerde hij van het lentezonnetje om de kasseistroken in Roubaix nog eens te verkennen met het oog op de kasseirit in de Tour de France.

  De klassementsrenners zullen op zondag 15 juli met toegeknepen billen aan de start verschijnen in de Tour, maar anderen hebben de kasseirit met rood omcirkeld op hun kalender. Greg Van Avermaet hoort vast en zeker bij die laatste groep.

  De olympische kampioen heeft nog niet genoeg kasseien gezien na Parijs-Roubaix en verkende gisteren de Touretappe met 22 kilometer keienkopjes. Richie - "ik haat kasseien" - Porte en Tejay Van Garderen volgden in het spoor van de meester. "Bedankt om ons te tonen hoe het moet", schreef Van Garderen op Instagram.

  Van Avermaet genoot, zijn ploegmaats misschien iets minder: