• home
 • video
 • pas verschenen

  Marco Haller is maanden buiten strijd na aanrijding op training

  Marco Haller: "Mijn fiets is volledig naar de vaantjes, mijn knie ook."

  Marcel Kittel is zijn sprintloods Marco Haller voor lange tijd kwijt. De Oostenrijker Marco Haller liep meerdere breuken op aan zijn knie toen hij door een auto werd aangereden.

  Marco Haller was gisteren in Oostenrijk aan het trainen met Bernhard Eisel toen hij plots door een auto van de weg werd gemaaid.

  "Ik zat in het wiel van Eisel op een plaats waar het lichtjes bergaf ging, toen een auto het stopteken negeerde en van de rechterkant op ons afkwam", vertelt Haller vanuit zijn ziekenhuisbed.

  "Bernie kon hem ternauwernood ontwijken, maar ik vloog met volle snelheid tegen de deur van de bestuurder. Mijn fiets is volledig naar de vaantjes, mijn knie ook."

  Haller heeft een dubbele breuk aan zijn knieschijf en ook een breuk in zijn dijbeen. Mogelijk komt hij dit seizoen niet meer in actie. Een streep door de rekening van zijn kopman Marcel Kittel.

  "Ik ben niet alleen ontgoocheld omdat ik de Tour mis, maar ook in het gedrag van sommige chauffeurs. Auto's en fietsers delen de weg, maar dat lijkt steeds moeilijker te worden. Er is een mentaliteitswijziging nodig."