• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk plukt jonge doelman weg bij amateurclub Lommel

  De Smet wil in KV Kortrijk veel bijleren.

  Kaminski en Bruzzese krijgen volgend seizoen concurrentie voor een plaats tussen de palen bij Kortrijk van Jarno De Smet. De 19-jarige doelman komt over van Lommel. Hij ondertekent in Kortrijk een contract voor twee seizoenen met een optie op nog twee bijkomende jaren.

  De Smet kreeg zijn opleiding bij Club Brugge, maar trok nadien naar Lommel. De keeper is ook Belgisch international bij de U19. "Ik ben heel blij dat ik hier kan tekenen", zei de doelman. "Ik krijg hier een kans om te groeien. Ik hoop hier veel ervaring op te doen en stappen vooruit te zetten."

  "Ik wil natuurlijk zo veel mogelijk spelen en zo snel mogelijk in de basis staan, maar ik moet ook realistisch zijn. Ik moet nog veel bijleren. Mijn sterke punten? Ik werk elke dag hard en ben in de lucht en met mijn voeten wel sterk."

  Dit seizoen waren Thomas Kaminski, Sebastian Bruzzese en Arne Galens de drie doelmannen bij KVK. De Smet tekent voor twee seizoenen, met een optie op nog twee bijkomende jaren.

  Een eerste interview met de jonge doelman: