• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Franse renner beschoten op training: "Geschokt en ontgoocheld"

  Clément Delcros laat zich niet afschrikken door dit zinloze geweld.

  Clément Delcros is een 18-jarige Fransman met een wielerdroom. Maar zijn trainingstochtje dinsdag eindigde, tot zijn eigen stomme verbazing, in een nachtmerrie. "Ik dacht eerst dat ze een steentje naar mij gooiden."

  Clément Delcros doet zijn verhaal aan DirectVelo. "Ik reed op 1 kilometer van mijn deur, op een lichtdalend stuk, toen een auto in de tegenovergestelde richting kwam aangereden. Toen de auto mij passeerde, hoorde ik een knal."

  "Ik voelde een klop op mijn linkerschouder en dacht eerst dat er een steentje naar mij was gegooid. Tot ik zag dat ik hevig aan het bloeden was. Gelukkig was ik dicht bij een ziekenhuis. Daar vonden ze een kogel in mijn schouder, gelukkig geen al te grote."

  "De kogel heeft niets van belang geraakt, maar is wel heel diep binnengedrongen. Daarom hebben ze beslist hem te laten zitten."

  "Dit zal me toch geen 2e keer overkomen"

  "Ik ben echt geschokt en ontgoocheld", zegt Delcros. "Er lopen toch klootzakken rond op de wereld. Dit had slecht kunnen aflopen. Ik begrijp niet waarom dit is gebeurd. Niemand heeft het op mij gemunt. Dit is echt een daad van zinloos geweld."

  De dader is intussen ongezien kunnen ontsnappen. Delcros laat zich in ieder geval niet intimideren. "Ik zal sowieso op die plaats terugkeren. Ik was al eerder het slachtoffer van een verkeersongeluk, toen met een caravan. Dat kan gebeuren. Maar ik ga ervan uit dat dit toch geen 2e keer zal gebeuren."