• home
 • video
 • pas verschenen

  BMC-mecenas Andy Rihs (75) overleden

  Andy Rihs was de drijvende kracht achter BMC.

  Andy Rihs, de eigenaar van wielerploeg BMC, is op 75-jarige leeftijd overleden. De Zwitserse ondernemer verloor zijn lange strijd tegen leukemie.

  Andy Rihs stortte zich in 2000 met Phonak, de marktleider in hoorapparaten, op de wielersport. Maar zes jaar later doekte hij de wielerformatie alweer op na het dopingschandaal rond Tourwinnaar Floyd Landis.

  Met BMC begon hij dan aan een nieuw hoofdstuk en in geen tijd werd de Zwitserse ploeg een van de grote spelers in het peloton. Zo mocht Cadel Evans in 2011 met de gele trui naar huis en boekten onder anderen Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en Richie Porte mooie overwinningen in het rood-zwarte shirt.

  Gisteravond is de Zwitserse ondernemer op 75-jarige leeftijd overleden na een lange strijd tegen leukemie. Naast wielersponsor was Rihs ook eigenaar van de Zwitserse voetbalclub Young Boys Bern.

  Onzekerheid troef bij BMC

  De slepende ziekte van Rihs zorgde ook voor een onzekere toekomst bij BMC. Het sponsorcontract en de rennerscontracten lopen af na dit seizoen. Zou er een einde komen aan de Zwitserse wielerformatie?

  Waarschijnlijk niet. Jim Ochowicz, de teammanager van BMC, ging al op zoek naar een budget om de ploeg in het peloton te houden. Volgens hem gaat het de goede richting uit met de onderhandelingen.

  Tweets: