• home
 • video
 • pas verschenen

  Baeyens: "Honger bij Maaseik is enorm, maar dat kan ook verlammend werken"

  Maaseik of Roeselare: wie wordt de nieuwe volleybalkampioen?

  De volleybalcompetitie kent zijn beslag met een klassieke finale tussen Maaseik en Roeselare. "Maaseik heeft de beste papieren, maar de ervaring van Roeselare kan de doorslag geven", zegt Dominique Baeyens, die als coach 6 keer kampioen werd met Roeselare.

  Roeselare gaat vanaf zaterdag op zoek naar een 6e titel op een rij. Toch begint het niet als favoriet aan de best-of-5. "Maaseik heeft de beste papieren. Het heeft van de 6 confrontaties dit seizoen er 5 gewonnen."

  "Maar voor de bekerfinale was iedereen ook overtuigd dat Maaseik een heel grote kans had en toch werd het Roeselare. De ervaring van Roeselare zou wel eens de doorslag kunnen geven. En de factor-Tuerlinckx."

  Tuerlinckx werd afgelopen maandag nog verkozen tot Speler van het Jaar, voor de 4e keer al. "Als Maaseik hem aan banden kan leggen, staat het al ver. Dat is ook makkelijker gezegd dan gedaan."

  "Maaseik heeft meer spelbepalende spelers dan Roeselare. Die zijn misschien niet zo doorslaggevend als Tuerlinckx, maar dat maakt hen ook iets minder voorspelbaar."

  Maaseik is met 14 titels nog altijd de recordkampioen, maar de laatste triomf dateert wel al van 2012. "Het zou kunnen dat de honger zo groot is dat dit alleen maar positieve energie geeft. Anderzijds kan dit ook verlammend werken. Dat je er zó naar tracht dat het contraproductief werkt."