• home
 • video
 • pas verschenen

  "10 Anderlecht-spelers keken bij de 2-1 naar Teodorczyk"

  Teodorczyk ziet hoe Carcela op weg is naar de 2-1.

  Standard zette gisteren Anderlecht een pad in de korf. Filip Joos gaf woensdag commentaar voor Play Sports. Wat zei hij gisterenavond over de rol van Teodorczyk bij het beslissende doelpunt van Carcela en over een triest dieptepunt in een heerlijke wedstrijd?

  Over 2-1: "Standard scoort in een non-moment van Teodorczyk"

  "Het is een wedstrijd waarbij je voortdurend op het puntje van je stoel zit", vertelde Filip Joos gisteren op Play Sports net voor het uur in Standard-Anderlecht.

  "Behalve Teodorczyk, want die hangt in zijn stoel. Hij verliest veel te veel duels. Hij speelde goed tegen Club Brugge, maar nu is het helemaal niets."

  Na een zoveelste verloren bal vroeg Teodorczyk zelf om zijn wissel. "Hij is het zelf ook beu, zo lijkt het. Dan wordt het tijd dat hij van het veld gehaald wordt. De frustraties borrelen op en voetballen doet hij niet meer."

  Dat betaalde Anderlecht cash, want een verloren duel van de spits leidde de 2-1 van Carcela in. "Standard scoort in een non-moment van Teodorczyk. Zijn ploegmakkers kijken allemaal naar de Pool, want hij stopte met voetballen. Dat kun je je niet veroorloven."

  "Natuurlijk doet Standard het fantastisch, maar het was echt opvallend hoe 10 Anderlecht-hoofden naar Teodorczyk keken. Er waren er 10 aan een zeel aan het trekken en de Pool deed dat niet."

  Over wijnglas: "Je krijgt het er gewoon koud van op een bloedhete avond"

  Standard-Anderlecht was een heerlijke topper, maar 10 minuten voor tijd volgde er toch een bittere nasmaak. Scheidsrechter Lawrence Visser moest een gebroken wijnglas uit de graszoden plukken.

  "Dit is onwaarschijnlijk", zei Filip Joos. "Eigenlijk moet je de wedstrijd stilleggen, hoe jammer dat is en hoe fantastisch deze match ook is. Dit kan niet. Stel je voor dat dit op het hoofd van iemand valt. De lijnrechter is gek dat hij blijft staan. Dit is een regelrechte schande, verschrikkelijk."

  "Het begint bij plastic bekertjes en het eindigt met dit. De dader zou nooit meer een voet in een stadion mogen zetten. Natuurlijk zit het merendeel van die supporters daar even verbouwereerd als wij, maar dit is ongelofelijk."

  "Laten we hopen dat videobeelden duidelijk maken wie het is of dat ze het in de tribunes gezien hebben. Je krijgt het er gewoon koud van op een bloedhete avond, een avond waarop de sport zegeviert. Tot nu dus."