• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Ik ben echt kalm, ik verwacht een sterk Club"

  Ivan Leko straalde rust uit op de persconferentie.

  Na twee competitienederlagen op verplaatsing is Club Brugge-trainer Ivan Leko blij dat de leider donderdag in Jan Breydel mag spelen tegen Charleroi. "We waren de laatste matchen meer bezig met mooi te spelen, dan met ons rendement", zei Leko op de persconferentie.

  "Niet mee eens dat het verschil op verplaatsing zo groot is"

  Op het veld van Gent en Anderlecht verloor Club Brugge twee keer met het kleinste verschil, maar zo zag het wel zijn voorsprong in het klassement flink verkleinen. "Ja ik ben blij dat we nu thuis spelen", begon Ivan Leko zijn persconferentie.

  "Na twee moeilijke matchen op verplaatsing heb ik enorm "goesting" in onze tweede thuismatch in de Play-offs. Het zal zeker niet makkelijk worden tegen Charleroi, maar ik ben echt kalm. Morgen verwacht ik een sterk Club Brugge op het veld met power, energie, collectief voetbal en 30.000 fantastische supporters achter ons."

  “Ik ben het er wel niet mee eens dat het verschil op verplaatsing dit seizoen zo groot is. We wonnen in Charleroi, Zulte Waregem en Kortrijk en speelden gelijk op Standard en Anderlecht. We kunnen het dus."

  "Met meer efficiëntie en rendement kunnen we opnieuw uitblinken"

  Wat Club Brugge het meeste zorgen moet baren momenteel is dat het moeilijk tot scoren komt in de Play-Offs. Hoe verklaart Leko dat? "Omdat we niet met voldoende mensen in het strafschopgebied kwamen. Dan kan je niet scoren."

  "We waren de laatste matchen meer bezig met mooi te spelen, dan met ons rendement. We hebben ons spelsysteem een beetje aangepast. Door Refaelov toe te voegen aan het middenveld, konden we op andere manieren kansen creëren, maar verloren we wel ons verticale voetbal."

  "Maar ons voetbal is gericht op het collectief. Niet op het individu. Iedereen is al matchwinnaar geweest. Met wat meer rendement en efficiëntie ben ik zeker dat we weer kunnen uitblinken."

  "Karakter en mentaliteit zullen Vormer opnieuw op topniveau brengen"

  Ruud Vormer is een van de spelers die de laatste weken niet meer uitblinkt. "Het is normaal dat je na een individuele prijs of erkenning even wat tijd nodig hebt om de knop om te draaien en terug te komen op niveau. Dat is menselijk", toonde Ivan Leko begrip.

  "Tegen Genk en Gent vond ik hem wel heel goed. Hij had wel ongeluk in zijn afwerking en laatste passes. Iedereen heeft eens een mindere periode, maar als je 26 keer betrokken bent bij een goal, ben je gewoon echt goed. Ruud zijn karakter en winnaarsmentaliteit zullen hem weer op topniveau brengen.”