• home
 • video
 • pas verschenen

  Cultheld Joey Barton debuteert als trainer bij Fleetwood Town

  De kleurrijke Joey Barton gaat aan de slag als trainer.

  Joey Barton zal volgend seizoen op de bank zitten bij de Engelse derdeklasser Fleetwood Town. De controversiële Engelsman tekende een contract voor 3 seizoenen. "Mijn eerste job als trainer, dit was een belangrijke beslissing."

  Als speler stapelde Joey Barton niet alleen de clubs op (Man.City, Newcastle, QPR, Marseille, Rangers,...) maar ook de incidenten. Zowel op als naast het veld liet hij zich opmerken met gewelddadige acties of gepeperde uitspraken.

  Zijn actieve carrière eindigde geheel in lijn met de rest van zijn carrière: hij werd geschorst omdat hij jarenlang op voetbalmatchen had gegokt.

  Nu probeert de 35-jarige Barton het als trainer. Vanaf 2 juni neemt hij de sportieve leiding over bij Fleetwood Town, een middenmoter in de League One en bekend als ex-club van Jamie Vardy.

  "Ik ken de club al jaren en dan vooral voorzitter Andy Pilley", zei Barton bij zijn aanstelling. "Dit was een belangrijke beslissing, want het is mijn eerste job als trainer. Ik weet dat de club brandend ambitieus is, maar ik kijk er enorm naar uit."