• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens en co: "Koers hard maken vóór de Muur om Valverde af te schudden"

  Tim Wellens is een van de 3 troefkaarten van Lotto-Soual.

  De Waalse Pijl was de voorbije jaren het favoriete jachtterrein van Alejandro Valverde. Bij Lotto-Soudal zijn ze dit jaar niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden.

  Tim Wellens verkeert in bloedvorm, maar in zijn achtertuin in Hoei kon hij in verleden nog niet scoren. Een 18e plaats in de Waalse Pijl van vorig jaar is zijn beste resultaat.

  "Ik ben heel gemotiveerd, want het is altijd fijn te rijden waar ik ben opgegroeid. De benen voelden goed aan in de Brabantse Pijl (winst) en de Amstel (6e plaats). Ik heb er dus vertrouwen in."

  "Ik denk dat we zullen moeten anticiperen om het topfavoriet Valverde moeilijk te maken. Weinig renners zullen met een gerust gemoed naar de finish rijden met hem."

  Frison: "Handen in elkaar slaan met Quick-Step en Bahrein"

  Ook ploegleider Herman Frison weet dat ze Valverde voor Hoei overboord moeten gooien. "Er zijn maar weinig renners met zijn explosiviteit."

  "Wij hebben 3 troeven: Benoot, Vanendert en Wellens. We zullen in ieder geval niet afwachten en met alle 3 samen de Muur oprijden. Bij ontsnappingen in de finale moet er altijd minstens één van hen bij zijn."

  "Er zijn nog teams die er baat bij hebben om aan te vallen voor de Muur. Zo hebben Bahrein en Quick-Step heel wat kopmannen. Ze zullen niet allemaal afwachten. We kunnen de handen in elkaar slaan om de koers hard te maken."