• home
 • video
 • pas verschenen

  Weduwe Serge Baguet: "Het liefst deed hij Snelle Eddy na"

  Sandra Rasschaert: "Serge was de liefde van mijn leven."

  In de vijfde wieleraflevering van De Kleedkamer haalt Sandra Rasschaert herinneringen op aan haar overleden man Serge Baguet. "Een prachtige mens met een sterk karakter. En een ambiancemaker", vertelt ze.

  "'s Vrijdags voelde hij zich beter"

  Serge Baguet overleed vorig jaar op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. "In zijn goede weken hebben we nog vrij veel geprofiteerd van het leven", doet zijn echtgenote Sandra Rasschaert haar verhaal in De Kleedkamer.

  "'s Maandags kreeg hij chemo. Dan was hij doodziek, maar vrijdag kon dat helemaal keren. Dan stond hij me op te wachten met een glas champagne en de muziek op 10. "Ik voel me beter", zei hij dan, "we gaan eropuit.""

  "Dat mis ik nog dikwijls. Dan had hij gereserveerd om iets te gaan eten. Serge kon die knop echt omdraaien."

  "Toen hij in het ziekenhuis lag, heb ik vaak geroepen en getierd: "Waarom hij?" Hij was altijd goed voor iedereen. Op het einde zei hij dat hij het erg vond dat er zoveel koppels scheidden. En ons trokken ze uit mekaar. Het is een vreselijke ziekte."

  "Ze hadden zich vergist: het was toch een tumor"

  Serge Baguet werd wereldberoemd in België na zijn ritzege in de Tour van 2001. En dan vooral dankzij zijn sappige uitspraak: "Lelli! Als hij gewonnen had, ik deed hem duud."

  "Na zijn sportcarrière organiseerden we fietsvakanties voor wielertoeristen in Spanje", vertelt zijn vrouw Sandra. "Serge moest op een fiets kunnen zitten. Dat was zijn passie, dan zag je hem openbloeien."

  "Tijdens de Sporza-fietsvakantie in 2014 kreeg hij een darmperforatie. Hij had uit­stul­pingen in zijn darmen. "Veel kwaad kon het niet", kregen we in Spanje te horen. "Divertikels zijn voor 99 procent goedaardig.""

  "Vijf weken later kregen we thuis telefoon. Ze hadden zich vergist. Er zat toch een kleine en agressieve tumor tussen."

  "Snelle Eddy kon hij heel goed"

  "Een jaar later kan ik het nog niet plaatsen, maar ik moet ermee leren leven. Soms word je wakker en denk je: "Zou ik toch niet gedroomd hebben?" Dat maak ik nog vaak mee", getuigt Sandra Rasschaert.

  "Serge was een prachtige mens met een sterk karakter. Een ambiancemaker", lacht zijn echtgenote. "Het liefst deed hij Snelle Eddy, het typetje van Chris Van den Durpel, na. Dat kon hij heel goed. Serge had daar een trainingspak en een pruik voor. Maar er mocht nooit te veel volk bij zijn.

  "Serge was een specialleke. Hij was de liefde van mijn leven."

  Bekijk de volledige aflevering van De Kleedkamer op vrtnu.be.

  Naast de getuigenis van Sandra Rasschaert krijgt u ook een gesprek met Michele Bartoli in Italië te zien. Michael Boogerd, Erik Dekker, Johan Museeuw en Peter Van Petegem blikken terug op de Amstel Gold Race van 2001.