• home
 • video
 • pas verschenen

  Neerpede-plannen afgeschoten, Coucke: "Zo staan we over 20 jaar geen stap verder"

  Marc Coucke is wat tegenwind wel gewend.

  0 / 0
  In een reportage voor Pano zinspeelde Marc Coucke op een mogelijk nieuw Anderlecht-stadion in Neerpede. Burgemeester Eric Tomas noemt dat onmogelijk, maar Coucke zelf wil alle opties open houden.

  De uitspraak in Pano over een mogelijk nieuw stadion voor Anderlecht in Neerpede heeft wat stof doen opwaaien. Eric Tomas, de burgemeester van Anderlecht, veegt dat stof meteen van tafel: "Dit plan hebben we 10 jaar geleden al verlaten. Neerpede is nu geen oplossing meer."

  Coucke zelf ziet dat anders, maar in een gesprek met De Wereld Vandaag op Radio 1 nuanceert hij eerst. "Ik geef in de reportage aan dat er 3 mogelijkheden zijn: er komt een extra ring op het huidige stadion, we bouwen ergens anders in Anderlecht, bijvoorbeeld in Neerpede, of we bouwen op een totaal andere locatie."

  "Burgemeester Tomas heeft me zondag op de match ook al laten verstaan dat ik dit plan uit mijn hoofd moet zetten", zegt Coucke. "Ik weet dat er nu een skipiste en hockeyveld liggen, maar dat lijken mij op het eerste gezicht geen zaken die van ongelooflijk nationaal belang zijn."

  "Als je té snel "nee" zegt tegen alle voorstellen, dan hebben we over 20 jaar nog geen stap verder gezet. Er valt op elk voorstel iets aan te merken. Maar door enkele snelle aanpassingen aan het huidige stadion winnen we sowieso tijd om alles eerst heel grondig te analyseren."

  "Sowieso geloof ik in de uitbreiding van het stadion. Over 10 jaar kunnen we niet meer in een stadion voor 20.000 toeschouwers spelen. Als we met het Belgische voetbal hogerop willen, moeten er in België enkele nieuwe of vernieuwde stadions bijkomen."

  Meer Marc Coucke in Pano

  Pano volgde Marc Coucke 6 weken op de voet. Bekijk de hele reportage, morgen om 21.25u op Eén.

  Hier zou het nieuwe stadion van Anderlecht mogelijk kunnen verrijzen