• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho presenteert enkele spelers rekening na smadelijk verlies

  Mourinho: "Bournemouth is geen rotatie maar een opportuniteit."

  Man.United-coach José Mourinho heeft het thuisverlies tegen rode lantaarn West Brom nog niet verteerd. Hij belooft morgen enkele namen te passeren in de competitiematch tegen Bournemouth en mogelijk zaterdag in de halve finale van de FA Cup tegen Tottenham.

  Van de hemel naar de hel ging United: een week na de fraaie derbyzege bij City volgde een knullige thuisnederlaag tegen West Bromwich. Dat leverde City de titel op.

  Mourinho liet op zijn eigengereide manier verstaan dat sommige spelers een prijs zullen betalen: "Als ik een speler opstel tegen Bournemouth en die speelt fenomenaal, zal hij ook de halve finale spelen. Het gaat dus niet om roteren, want dat betekent dat ik een speler tegen Bournemouth laat opdraven om iemand rust te gunnen die gaat spelen tegen de Spurs."

  "Het woord is niet rotatie, maar het woord is opportuniteit: er zijn er die de kans krijgen om een plaats te proberen bemachtigen in het team voor de Spurs. Want sommige spelers die speelden (tegen West Brom, red) hebben daarin geen plaats."

  "Kostprijs, salaris of mooie gezicht garanderen geen plaats"

  Paul Pogba zou een van hen kunnen zijn, de Fransman werd op het uur naar de kant gehaald voor zijn povere spel, maar ook omdat hij geel gekregen had. De peperdure middenvelder ging de voorbije maanden geregeld in en uit de ploeg, wat toont dat Mourinho niet bang is om grote namen te weren.

  Mourinho stelde de journalisten de vraag: "Wat zijn de criteria voor een coach om een ploeg te maken? Ik ken maar 1 criterium: hoe je speelt. Dat is de enige manier waarop ik spelers kan selecteren. Of wil je dat ik voor hun kostprijs, hun salaris of hun mooie gezicht ga? De enige manier is presteren."

  De FA Cup is nog de enige kans op een trofee voor Manchester United dit seizoen. Vorig seizoen pakte Mourinho 3 prijzen met United: de Supercup, de Ligabeker en de Europa League.