• home
  • video
  • pas verschenen

    Moeskroen-voorzitter: "Ben het beu dat ze ons door het slijk blijven halen"

    Declerck: "De vorige 3 clubs die ons aanklaagden, kregen ongelijk."

    KV Mechelen hoopt via de rechter of het BAS alsnog in 1A te kunnen blijven. Bij het geviseerde Moeskroen reageren ze geprikkeld. "We eisen een schadevergoeding van wie ons aanvalt."

    Aandeelhouder KV Mechelen: "We bewandelen een niet-agressieve piste"

    Bij KV Mechelen hopen ze via een achterpoortje alsnog in 1A te kunnen blijven. "We hebben na de degradatie eerst de hand in eigen boezem gestoken en meteen gezegd dat onze ambitie is om meteen weer terug te keren", zegt Dieter Penninckx (foto onder), een van de nieuwe aandeelhouders bij de club.

    "Maar toen we ons huiswerk maakten, stelden we ons toch ook vragen over de transparantie rond de licenties."

    Vooral de waas die rond Moeskroen zou hangen, wil de club opgeklaard zien. KV Mechelen klopte onder meer aan bij de voetbalbond om (meer) onderzoek te doen naar de structuur achter Moeskroen, maar het bondsparket verklaarde zich onbevoegd.

    "Daarom stappen we naast het BAS ook naar de rechter in kort geding. Dat is voor ons een niet-agressieve piste die we bewandelen. Ik denk dat we over een dikke maand zullen weten waar we staan. We zullen ons erbij neerleggen als de rechter beslist dat er geen extra onderzoeksdaden nodig zijn. Dan bereiden we ons voor op 1B."

    Als de rechter de zaak van KV Mechelen wel ontvankelijk verklaart, vindt de club dat het aan het seizoen moet beginnen in 1A, samen met Moeskroen. "Dat is volgens ons de weg van de minste schade."

    Moeskroen-voorzitter: "We eisen schadevergoeding van KV Mechelen"

    Bij Moeskroen gaan ze in de tegenaanval na de zoveelste klacht tegen de club. "Dit is al de 4e keer dat we aangevallen worden door de gedegradeerde club", zegt voorzitter Patrick Declerck.

    "Ik begin het stilaan beu te worden. Wij zijn correcte mensen. Ik probeer deze club vooruit te laten komen."

    "Op de Algemene Vergadering van de Pro League hebben we gezegd dat we van iedere club die ons zou aanvallen een schadevergoeding zullen eisen. We kunnen niet blijven dulden dat ze ons door het slijk halen."

    Declerck maakt zich niet de minste zorgen over de positieve afloop. "Ik stel vast dat de vorige 3 clubs ongelijk hebben gekregen. Bovendien kregen we dit jaar onze licentie in eerste zit."

    "Er komt een nieuwe, Thaise, aandeelhouder, maar bij mijn weten is die nooit spelersmakelaar geweest. Ik zie het probleem dus niet."

    "Moeskroen zal volgend seizoen sowieso in 1A spelen, maar door deze zaak lopen we opnieuw veel geld mis. "KV Mechelen zet ons seizoen op de helling. We zullen wellicht geen abonnementen verkopen tot dit uitgeklaard is, we kunnen geen transfers doen en ook de sponsors wachten af."