• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome doet gooi naar zege in koninginnenrit, maar Astana en Lopez juichen

  Miguel Angel Lopez zegevierde op de Alpe dit Pampeago.

  Miguel Angel Lopez (Astana) heeft de tweede rit in de Tour of the Alps gewonnen. In de koninginnenrit hield hij onder meer Froome en Pinot af op de slotklim. De 20-jarige Colombiaan Ivan Ramiro Sosa verovert met de derde plaats verrassend de leiderstrui.

  Zes vrijbuiters probeerden de koninginnenrit te kapen, maar dat zou Astana niet toelaten. Op de eerste beklimming van de dag, de Passo Redebus, peuzelden ze al aan de achterstand van de kopgroep. Op de slotklim werden de laatste overlevenden opgepeuzeld.

  Op de Alpe di Pampeago, een mythische beklimming uit de Giro, mochten de favorieten echt hun vuurwerk afsteken. Team Sky dunde met een treintje van vier het aantal kanshebbers uit en probeerde kopman Froome zo in een zetel te zetten.

  De viervoudige Tourwinnaar deed ook een gooi naar de zege, maar zijn troefkaarten lagen te vlug op tafel. Miguel Angel Lopez (Astana), Thibaut Pinot (FDJ) en Ivan Ramiro Sosa (Androni) haalden de Brit terug en kwamen zo ook over de streep.

  Met zijn tweede derde plaats op rij verovert Sosa verrassend de fuchsia leiderstrui. Houd de 20-jarige Colombiaan dus maar in de gaten.

  Uitslag rit 2:

  1. Miguel Angel Lopez (Col) in 3u56'30"
  2. Thibaut Pinot (Fra) z.t.
  3. Ivan Ramiro Sosa (Col) z.t.
  4. Chris Froome (GBr) z.t.
  5. Domenico Pozzovivo (Ita) z.t.
  6. Giulio Ciccone (Ita) z.t.
  7. Jan Hirt (Tsj) z.t.
  8. Ben O'Connor (Aus) z.t.
  9. Ben Hermans z.t.
  10. Fabio Aru (Ita) z.t.

  Klassement na rit 2:

  1.  Ivan Ramiro Sosa (Col)
  2. Thibaut Pinot (Fra) op 6"
  3. Miguel Angel Lopez (Col) - z.t.
  4. Chris Froome (GBr) - 16"
  5. Domenico Pozzovivo (Ita) - 19"
  6. Giulio Ciccone (Ita) - 26"
  7. Jan Hirt (Tsj) - 36"
  8. Ben Hermans - 43"
  9. Fabio Aru (Ita) - 50"
  10. Pello Bilbao (Spa) - 1'17"