• home
 • video
 • pas verschenen

  "Had Kompany dit seizoen al 7 keer afgeschreven, maar hij komt telkens terug"

  Mulder: "Dit is ook het kampioenschap van Kompany."

  In Extra Time werden ook de prestaties van de Rode Duivels in het buitenland besproken. Vooral de speech die Vincent Kompany gaf in een pub na het winnen van de titel met Manchester City was Jan Mulder opgevallen. "Ik gun hem dat moment." Ook de WK-kansen van de geblesseerde Batshuayi werden gewikt en gewogen.

  "Kompany moet voor 100.000 man op een plein speechen"

  Manchester City werd kampioen terwijl de spelers in hun zetel zaten. Vincent Kompany ging de titel achteraf wel vieren in de pub. Dat was voor Jan Mulder het moment van het voetbalweekend. 

  "Ik gun hem dat moment. Ik heb hem dit seizoen al zeven keer afgeschreven, dood en vergeten. Dan zie je hem daar zitten in de tribune met een bontmuts de pijn te verdringen, maar hij komt toch elke keer weer terug. En beter dan ooit. Dit is ook zijn kampioenschap."

  "En dan zijn toespraak. Die manier van spreken. Hij moet voor 100.000 mensen op een plein spreken. Hij is een volksmenner. In interviews zie je hem vaak wikken en wegen, maar hier maakte hij indruk."

  "Ik moest aan Eden Hazard denken. Die is aanvoerder bij de Rode Duivels, maar dat klopt niet. Hij is misschien de beste speler, maar Kompany is de kapitein."

  "Batshuayi is een speler die niet veel matchritme nodig heeft"

  Ook het weekend van een andere Rode Duivel werd besproken, al was het heel wat minder fijn. Batshuayi ligt voor langere tijd in de lappenmand. Hij wil wel weer fit raken voor het WK. "Het is te hopen", zegt Peter Vandenbempt. "Hij is heel belangrijk."

  Jan Mulder: "Fit, dat geloof ik wel, maar speelklaar, never again. Ze zeggen nu 6 weken, maar dat wordt dan twee maanden. Dan ben je pas een week voor het WK klaar."

  "Het grote voordeel is wel dat hij iemand is die geen matchritme nodig heeft", vindt Filip Joos. De WK-selectie is al over vijf weken. "De bondscoach was niet van plan om meer dan 23 spelers te selecteren. Hij wou de voorbereiding met 23 WK-gangers afwerken. Maar het zou kunnen dat hij het nu wel doet voor Batshuayi", vertelt Vandenbempt.