• home
 • video
 • pas verschenen

  Zo zag u Kompany nog nooit: "It's been a f***ing long journey!"

  Vincent Kompany laat zich even gaan.

  0 / 0
  Vincent Kompany is de titel van Manchester City gisteren gaan vieren in de pub. De aanvoerder van de Engelse kampioen hitste de fans op met een energieke speech.

  "Dat moeten we vieren"

  Na de verrassende nederlaag van stadsrivaal Manchester United bij rode lantaarn West Brom (0-1) trok Vincent Kompany samen met ploegmaats Kyle Walker en Fabian Delph de kroeg in. Daar stak hij een overwinningsspeech af.

  Eerst waarschuwde Kompany: "Als er kinderen aanwezig zijn, steek dan je vingers in je oren."

  Daarna hitste hij de City-fans op: "It's been a f***ing long journey (Het is een verdomd lange reis geweest.) Zeker als je al meer dan 40 jaar de Blues in je hart draagt."

  "Maar vanavond winnen we weer! En dat moeten we samen vieren. Komaan!"

  "Prachtige groep"

  Vincent Kompany is in de wolken met zijn 3e titel bij Manchester City. "Dit is er een voor de fans", stipt hij aan op de website van zijn club.

  "Ik ben zo trots dat we dit kunnen delen met hen. Zij zijn ons blijven steunen na een moeilijke week (City verloor in de kwartfinales van de Champions League, red). Met de titel slaan we terug. En daar wil ik iedereen voor bedanken."

  Kompany verdedigt al 7 jaar de kleuren van Manchester City. "Ik voel me vereerd om deel uit te maken van zo'n prachtige groep", vertelt de 32-jarige aanvoerder. "Het zijn allemaal goeie en fantastische jongens. Er heerst een goeie sfeer. Telkens ik op het terrein sta, geniet ik met volle teugen."

  Kompany blijft Kompany: zweven is niet aan hem besteed. "Ze vragen me wel eens of we over het beste team aller tijden beschikken in de Premier League. "Neen", antwoord ik dan. Misschien wel als we dit niveau de komende jaren blijven aanhouden, maar we doen het stap per stap."

  "Er ligt nog veel werk op de plank. Woensdag verwacht ik iedereen weer voor een goeie training."

  Knuffel voor United-fan

  Vincent Kompany vierde de titel gisteren in de woonkamer. Opvallende gast was een fan van Manchester United. Hij kreeg een knuffel van Kompany.