• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens na winst in Lugano: "17 is mijn geluksnummer"

  Mertens won gisteren in Lugano.

  Elise Mertens (22) heeft een vruchtbare week achter de rug. Onze landgenote won gisteren in Lugano de enkel- en dubbeltitel en is opgeklommen naar de 17e stek op de WTA-ranking. "Een titel went nooit", vertelt Mertens.

  "Ik ga voor meer, maar ik moet blijven werken"

  Het was een bewogen week in Lugano, waar het WTA-toernooi behekst leek door de overvloedige regenval. "Ik speelde maandag enkele spelletjes van mijn wedstrijd in de eerste ronde. Woensdag heb ik die match afgewerkt, maar het bleef maar regenen", legt Mertens aan Sporza uit.

  "Ik vroeg me af of we het toernooi wel konden uitspelen, maar zaterdag heb ik drie matchen gespeeld. Het was een mentale en fysieke strijd, maar ik ben blij dat ik kon blijven vechten."

  Mertens pakte in Zwitserland haar derde titel, een eerste op gravel. "Zoiets is speciaal en een titel went nooit. Op de WTA-ranglijst ben ik opgeklommen naar de 17e plaats. Ik droomde van die top 20 en 17 is mijn geluksnummer. Ik ga voor meer, maar ik moet blijven werken."

  Mertens won in Lugano, waar haar grootouders hun huwelijksreis hebben gevierd. "Dat is ook speciaal. Onbewust heeft dat wel meegespeeld", lacht onze landgenote.

  "Je mag nooit twijfelen aan jezelf"

  Elise Mertens lijkt na een vormdip dus weer op dreef. "Na de tournee in Australië ging het misschien iets minder goed, maar iedere tennisser heeft weleens een dipje. Ik ben er sterker uitgekomen en dat is het enige wat telt."

  "Of ik aan mezelf getwijfeld heb? Niet zozeer twijfelen, maar elke week moet je er staan."

  "De voorbije maanden was mijn foutenlast misschien hoger dan normaal. Maar ik ben blij dat ik mijn vorm weer heb gevonden. Je mag nooit twijfelen aan jezelf en je moet vooral vooruitkijken."

  "Coachwissel? Nu hebben we iets meer rust"

  Begin deze maand herschikte Elise Mertens ook haar trainersentourage. Mertens wordt niet langer gecoacht door haar partner Robbe Ceyssens, Rick Vleeschouwers nam de rol van coach over.

  "Dat was een hele moeilijke beslissing. Zoiets is nooit leuk. Maar voor onze relatie was het een goeie keuze. Nu hebben we iets meer rust."

  "We staan er allebei 100 procent achter. En hij volgt natuurlijk nog alles op de voet. Voor mij verandert er niet zoveel, want ik kende Rick al heel goed."

  "Ik heb nog altijd een goeie band met Monami"

  Elise Mertens is intussen in Genua, waar België komend weekend Italië bekampt in de Fed Cup. Behoud in de Wereldgroep staat op het spel.

  "Ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn. Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck hebben ook heel goed gepresteerd in Lugano. Het niveau was er. Ik zit vol vertrouwen. We zijn een hecht team en gaan ervoor."

  Er was de voorbije weken wat commotie na het vertrek van kapitein Dominique Monami. "Ik heb nog altijd een goeie band met haar. Ik heb niets tegen Dominique. Het is jammer dat het zo gelopen is, maar we zijn even goeie vrienden."

  Ivo Van Aken is de voorlopige vervanger van Monami. "Ik ken hem iets minder goed, maar ik heb er het volste vertrouwen in. Hij heeft heel veel ervaring en dat kunnen we zeker gebruiken."