• home
 • video
 • pas verschenen

  LeBron James: "Had ik echt nog nooit verloren?"

  LeBron James probeert Darren Collison te dribbelen.

  De Cleveland Cavaliers zijn de play-offs in de NBA met een valse noot begonnen. Het team van LeBron James moest zijn meerdere erkennen in de Indiana Pacers. Topscorer James Harden ging dan weer op zijn elan door.

  Oladipo troeft James af

  LeBron James neemt over enkele maanden waarschijnlijk afscheid van Cleveland. De beste speler ter wereld is op weg naar Los Angeles, maar eerst wil hij de Cavs nog een titel schenken.

  Dan zal het de komende dagen en weken beter moeten, want vannacht was Indiana te sterk. De Pacers wonnen met 80-98 in Cleveland. Na het eerste kwart keken de Cavaliers al tegen een achterstand van 19 punten aan (14-33).

  Victor Oladipo was de uitblinker. De speler van Indiana verliet het parket met 32 punten (waaronder 6 driepunters) achter zijn naam.

  James zette daar 24 punten tegenover. De 33-jarige sterspeler liep tegen zijn allereerste nederlaag in de eerste wedstrijd van de play-offs aan. "Echt? Had ik nog nooit verloren", vroeg hij zich af. "Tja, Indiana vond op alles een antwoord."

  Harden scoort 44 punten

  De Houston Rockets vormen dit seizoen de grootste bedreiging voor titelverdediger Golden State en vicekampioen Cleveland. Zij zijn de play-offs begonnen met een zege tegen Minnesota (104-101).

  James Harden domineerde andermaal. De man met de baard maakte maar liefst 44 punten. In het vierde kwart was hij goed voor 12 punten op een rij.

  Uitslagen NBA zondagnacht:

  Oosten:

  • Boston - Milwaukee 113-107
   Boston leidt met 1-0
  • Cleveland - Indiana 80-98
   Indiana leidt met 1-0

  Westen:

  • Houston - Minnesota 104-101
   Houston leidt met 1-0
  • Oklahoma City - Utah 116-108
   Oklahoma City leidt met 1-0