• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke: "Hiervoor is Play-Off I uitgevonden"

  Coucke verscheen met een nieuw kapsel in het Astridpark.

  Marc Coucke heeft als nieuwbakken voorzitter van Anderlecht zijn eerste klassieker tegen Club Brugge gewonnen. Voor Luc Devroe was het een zege tegen zijn ex-werkgever, maar over revanche wou de nieuwe sportief directeur niet spreken.

  Coucke: "We hebben een scherpe Teo nodig"

  Na een zuinige, maar verdienstelijke overwinning van Anderlecht was het uitkijken naar de reactie van voorzitter Coucke. "Voor dit scenario is Play-off I uitgevonden", zei Couck aan Proximus Sports. "Ik denk dat we iets beter waren dan Club."

  "Een aantal spelers waren echt top. Onder meer Markovic bracht echt iets bij. Maar je ziet ook dat Dendoncker al drie weken sterker wordt. Dat doet veel, want hij zorgt opnieuw voor stabiliteit. Ook onze jeugd bevestigt."

  "Teodorczyk speelde ook een goede match. Hij stond scherp. Dat hebben we nodig. Vooraan hebben we geen weelde en zolang Teo scoort, worden er twee verdedigers op hem gezet. Dan krijgen andere spelers ruimte."

  Even zag Anderlecht de zege uit handen glippen, maar op aangeven van de video-assistent werd de gelijkmaker van Diaby afgekeurd. "Alles hangt af van details. Iedereen dacht dat het 1-1 was, maar als ik de beelden opnieuw zie, was het buitenspel. Het was heel nipt. Het mooie aan de Play-offs is dat alle matchen spannend zijn." 

  Devroe: "Vanhaezebrouck is absoluut betrokken bij volgend seizoen"

  Ook voor Luc Devroe was de match tegen Club Brugge speciaal. Devroe stond tussen 2007 en 2011 op de loonlijst bij de Bruggelingen. "Maar het is vooral belangrijk dat we onze eigen Play-Offs redden."

  Hij gaf ook tekst en uitleg bij zijn eerste transfer voor paars-wit: Jevgen Makarenko. "Ik was op de hoogte van zijn dossier. Woensdag heeft Hein Vanhaezebrouck bijna 2 uur met Makarenko gesproken. Als alle partijen overtuigd zijn, moet het niet lang duren."

  "Makarenko heeft voetballend kwaliteiten, kan het spel goed lezen en ik ben overtuigd dat hij een meerwaarde is voor RSCA. Hij is aangepast aan de Belgische competitie, maar heeft ook al Champions League gespeeld en ervaring in de nationale ploeg van Oekraïne."

  Dat Vanhaezebrouck inspraak kreeg in de transfer van Makarenko, spreekt de mediaberichten tegen dat de nieuwe bestuurders van Anderlecht niet verder willen met de huidige trainer. "Hein is absoluut betrokken bij de voorbereiding op volgend seizoen. Er is toch geen enkele communicatie van de club geweest die het omgekeerde zegt?"