• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi excuseert zich bij Oostende, maar vraagt Gjergja om "meer gepast gedrag"

  Bellin gooide de knuppel in het hoenderhok tijdens de rust van Oostende-Charleroi.

  Spirou Charleroi heeft zich in een persbericht geëxcuseerd voor de pittige uitspraken van manager Sebastien Bellin aan het adres van Oostende-coach Dario Gjergja, maar kaart de kwestie nog eens aan. "Uitstekende sportieve prestaties laten niemand toe om boven de regels te staan."

  Charleroi-manager Sebastien Bellin was gisteren niet te spreken over het gedrag van Dario Gjergja, de coach van Oostende. "Ik ben het zat dat hij met zijn cinema de scheidsrechters beïnvloedt", fulmineerde hij tijdens de rust. Oostende reageerde "geschokt" in een persbericht.

  Om het brandje te blussen heeft nu ook Spirou Charleroi een persbericht de wereld ingestuurd. "We willen ons excuseren voor de manier waarop dit gebeurd is", klinkt het. "Ook onze coach heeft zijn excuses aangeboden aan de Liga en aan de voorzitter van Oostende." 

  'We erkennen nederig dat het beter was om de Liga rechtstreeks aan te spreken, eerder dan de kwestie aan te kaarten in een publiek interview tijdens de rust."

  "Tijd om dit "taboe" aan te kaarten"

  Maar Charleroi steunt Sebastien Bellin wel. "Hij richtte zich enkel op het gedrag van Gjergja tegenover de scheidsrechters en zijn gebrek aan respect voor het reglement", klinkt het. "Er zijn veel incidenten, waartegen geen actie werd ondernomen en dat zorgt voor wrevel bij onze sportieve staf. Deze gedragingen worden in andere Europese competities niet getolereerd."

  "Het is niet de bedoeling om de overwinning van Oostende in twijfel te trekken. Maar we willen wel Dario Gjergja, een van de belangrijke factoren in het succes van Oostende, uitnodigen om zich gepaster te gedragen. Sportieve successen laten niemand toe om boven het reglement te staan. De vele steunbetuigingen maken de noodzaak duidelijk om dit "taboe" aan te kaarten."

  De discussie valt ook bij de Liga niet in dovemansoren. Ze willen het charter of good conduct in de reglement sanctioneerbaar maken.