• home
 • video
 • pas verschenen

  Astana en Pello Bilbao demonstreren overmacht in Tour of the Alps

  Pello Bilbao rondde zijn late aanval knap af.

  0 / 0
  Pello Bilbao heeft de eerste etappe van de Tour of the Alps op zijn naam geschreven na een dominant vertoon van Astana. De Spanjaard zag zijn late aanval beloond en start morgen in de leiderstrui. Ben Hermans eindigde knap op de 9e plaats.

  Wie geen interesse heeft in de Ardennenklassiekers, kan deze week ook aan de slag in de Tour of the Alps, een goede voorbereiding op de Giro. Onder anderen Chris Froome en Fabio Aru tekenen dan ook present.

  In de golvende openingsetappe richting Folgaria trokken negen renners op avontuur, maar aan de voet van de slotbeklimming mochten ze de hoop opbergen. Giulia Ciccone probeerde ook nog tevergeefs uit de greep van het peloton te blijven.

  Met de top van Serrada in zicht wou Froome zijn concurrenten voor het klassement eens testen. Pozzovivo, Pinot en Bennett konden de viervoudige Tourwinnaar volgen, een mooi viertal dat aan de afdaling mocht beginnen.

  Maar de andere favorieten gaven zich niet gewonnen. Astana, met maar liefst vijf pionnen in de voorhoede, kaapte de finale. Pello Bilbao sloeg een kloofje, zijn ploegmaats verstoorden de achtervolging. De Spanjaard won de openingsetappe en verovert zo de leiderstrui. Ploegmaat Luis Leon Sanchez werd tweede, Sosa Cuerva vervolledigt het podium. Ben Hermans (Israel Cycling Academy) werd knap 9e.

  Uitslag rit 1 Tour of the Alps:

  1. Pello Bilbao (Spa) in 3u26'41"
  2. Luis Leon Sanchez (Spa) op 6"
  3. Ivan Ramiro Sosa (Col) z.t.
  4. Thibaut Pinot (Fra) op 10"
  5. Chris Froome (GBr) z.t.
  6. Domenico Pozzovivo (Ita) z.t.
  7. Sam Bennet (Ier) z.t.
  8. Giulio Ciccone (Ita) z.t.
  9. Ben Hermans z.t.
  10. Fabio Aru op 14"

  Pello Bilbao beloont zijn aanval met de leiderstrui: