• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het gaat niet om die lijn, wel om de voet van de passer"

  0 / 0
  Zowat iedereen heeft er zijn mening al over gegeven: de afgekeurde gelijkmaker van Club Brugge-spits Abdoulay Diaby blijft voer voor discussie. Stond hij nu buitenspel of niet? Het panel van Extra Time oordeelt.

  Extra Time bevestigt: buitenspel

  Tijdens de rechtstreekse uitzending van Anderlecht-Club Brugge toonden de tv-beelden dat Diaby een teennagel buitenspel stond.

  Maar vandaag regende het theorieën over het nipte buitenspel. Volgens een nieuwe berekening zou Diaby 30 centimeter onside gestaan hebben, maar ook dat oordeel werd later al gecorrigeerd.

  De machinerie van Extra Time bestudeerde de fase ook nog eens en kwam tot de conclusie: buitenspel. 

  "Die lijn is behoorlijk bedrieglijk"

  Jan Mulder mengde zich in de discussie. "In tegenstelling tot doellijntechnologie gaat het niet over de lijn, maar over de voet van de passer en zijn tik."

  "Die lijn hangt af van de pass, het moment waarop de voet tegen de bal komt. Volgens mij zit daar ruimte tussen. Er zijn daar fracties van een seconde. Daar is speling en dat is het verschil met doellijntechnologie. Die lijn is behoorlijk bedrieglijk." 

  "De mensen van de VAR hebben hun werk gedaan, net als de assistent", voegde Peter Vandenbempt nog toe. "Ik zag Leander Dendoncker boos kijken naar de assistent na de fase. "Heb jij dat niet gezien?", leek hij hem te zeggen."

  "Neen, Leander. De assistent volgt de afspraak: vlag niet te snel, want dan kan er gecorrigeerd worden. En omgekeerd niet."