• home
 • video
 • pas verschenen

  Verstappen trekt het boetekleed aan: "Ik heb deze race zelf verprutst"

  Verstappen tikte Vettel aan.

  Max Verstappen (20) heeft het weer eens mogen uitleggen. In zijn jeugdig enthousiasme nam Verstappen te veel risico's bij een inhaalbeweging en hij sleurde Sebastian Vettel mee in zijn wilde actie. "Het loopt momenteel niet soepel en het is aan mij om dat de volgende races om te draaien."

  Vettel: "Max heeft sorry gezegd"

  Vorige week was er in Bahrein al een incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, in China kreeg de Nederlander het deze keer aan de stok met Sebastian Vettel.

  Verstappen wilde de derde plaats van de tragere Vettel afsnoepen, maar was te ongeduldig en tikte de Ferrari van de WK-leider aan. "Hij is naar me toe gekomen om sorry te zeggen", opende Vettel.

  "Het was overduidelijk zijn fout. Hij remde te laat en ik snapte niet veel van zijn actie. Er waren nog 15 ronden te gaan. Hij was sneller, dus ik verwachtte hem al en ik zou hem vermoedelijk geen strobreed in de weg hebben gelegd."

  "Max heeft zelf een podiumplek weggegooid, dat heb ik hem gezegd. Ik had geluk dat ik niet uitviel en de race nog kon vervolgen."

  Verstappen: "Ik wilde te snel naar voren"

  Het zag er inderdaad rooskleurig uit voor Max Verstappen, die dankzij een sluwe bandenwissel veel sneller was dan zijn opponenten.

  Maar in zijn inhaaljacht vergaloppeerde de Nederlander zich tot twee keer toe. Bij zijn manoeuvre met Lewis Hamilton was er geen contact, bij Sebastian Vettel wel.

  "Ik heb deze race zelf verprutst", erkende de Nederlander. "Dit had beter gekund, maar ik kan het niet meer veranderen. Ik wilde te snel naar voren. Het loopt op dit moment niet soepel en het is aan mij om dit de volgende races om te draaien."