• home
 • video
 • pas verschenen

  Teleurgestelde Van Avermaet: "Frustrerend dat ik niet mee was"

  Greg Van Avermaet miste de goede trein.

  De Belgen grepen uiteindelijk naast het podium van de Amstel Gold Race. We verzamelden enkele reacties van landgenoten die vandaag een belangrijke rol speelden in Nederlands Limburg.

  Wellens: "Had niet het geluk dat ze twijfelden"

  In de daguitslag was Tim Wellens (Lotto-Soudal) de beste Belg, op de 6e plaats. "Ik heb het zelf een paar keer geprobeerd, maar mijn benen waren niet meer super doordat het al een lastige koers was geweest."

  "Het is niet dat ik slecht was, maar ik kon gewoon het verschil niet meer maken. Soms moet je geluk hebben dat ze even twijfelen. Maar toen ik versnelde, twijfelden ze niet. Bij de anderen deden ze dat wel. Dat is spijtig."

  Wellens wil nu nog scoren in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "In de Brabantse Pijl was ik supergoed en vandaag had ik ook goede benen. Ik zie het zitten voor de komende wedstrijden."

  Van Avermaet: "Heel zuur dat ik niet mee was"

  Greg Van Avermaet (14e) miste net de goede vlucht, nadat hij zelf eerst ten aanval getrokken was. "Ik was goed genoeg om bij de eersten zijn", reageert de BMC-renner.

  "Op de Keutenberg en de Cauberg toonden Dylan Teuns en ik dat we meereden met de besten. En dan is het heel zuur dat je niet mee bent."

  "Ik heb dan blijkbaar weer een foute beslissing gemaakt. Ik dacht dat ik op het juiste moment ging, boven op de Cauberg. Ik sloeg een gaatje met Molard, maar ze reden dat dicht aan de voet van de klim. Dat had ik niet verwacht."

  "En toen Valverde versnelde, moest ik passen. Dan heb ik nog op de Bemelerberg geprobeerd om terug te keren, maar de goede mannen waren weg. We hebben er nog alles gedaan om het recht te zetten, samen met Teuns. Kwiatkowski en Sky zaten nog bij ons, maar zij hadden de kracht niet meer om mee te helpen."

  "Ik had de benen om mee te zijn, maar was uiteindelijk niet mee. Dat is een beetje frustrerend. Als ik kijk naar het resultaat, dan kan ik niet anders dan teleurgesteld zijn."

  Van Hecke: "Een dagje eten, rekenen en tellen"

  Vroege vluchter Preben Van Hecke reed bijna van start tot finish op kop van de Amstel Gold Race. "Ik denk dat ik 250 kilometer in de aanval gereden heb", zegt Van Hecke.

  "Het was een lange dag. Een dagje eten, drinken en tellen. Ik ben blij dat ik nog een resultaat heb kunnen neerzetten (Van Hecke eindigde 12e, red)."

  "Het was de bedoeling voor onze ploeg Sport Vlaanderen-Baloise om ons in de kijker te rijden en ik denk dat dat redelijk goed gelukt is."

  Teuns: "Iedereen bleef aan mijn wiel plakken"

  Dylan Teuns (BMC) reed heel offensief, maar moest uiteindelijk vrede nemen met de 25e plaats. "Op de Keutenberg zat ik goed vooraan", doet Teuns zijn verhaal.

  "Ik versnelde en wou wat mannen meekrijgen, maar iedereen bleef gewoon in het wiel plakken. Misschien was het net iets te vroeg om daar al te versnellen."

  "Dan probeer ik op de Cauberg nog eens en kregen we hetzelfde verhaal. Op de uitloper van de Cauberg heb ik het nog eens geprobeerd, met Alaphilippe. Ik was diep gegaan, waardoor ik slecht gepositioneerd begon aan de volgende klim."

  "Greg probeerde daarna, maar had ook geen geluk. Uiteindelijk missen we allebei de beslissende vlucht. Ik heb me daarna nog leeggereden om Greg terug te brengen, maar dat is niet gelukt."

  Vanendert: "Jammer dat we er niet meer uithaalden"

  Jelle Vanendert (Lotto-Soudal) eindigde nog net in de top 10. "Collectief heeft de ploeg goed gepresteerd, want we zaten met 2 pionnen in de finale", zegt Vanendert.

  "Maar het is jammer dat we daar niet meer konden uithalen. Valverde en Sagan reden op een beslissend moment weg in de afdaling. Philippe (Gilbert) maakte misschien een kleine stuurfout in de bocht beneden, waardoor wij de aansluiting misten."

  "Wat er gebeurd is met Tiesj Benoot? Ik heb geen flauw idee. Na de Kruisberg en de Eyserbosweg kreeg ik de informatie dat hij niet meer mee was en dat hij geen goed gevoel had. Ik hoop dat we in Luik-Bastenaken-Luik nog iets kunnen verbeteren. Ik ben tevreden over de ploeg en over mijn eigen vorm."