• home
 • video
 • pas verschenen

  Is de titelstrijd weer geopend? "We moeten niet euforisch worden"

  "Het verschil is nog altijd vier punten."

  Anderlecht lijkt nieuw leven te hebben geblazen in de Belgische titelrace, maar Hein Vanhaezebrouck blijft kalm na de zege in de topper tegen Club Brugge. "Het blijft een verschil van 4 punten. Volgend weekend weten we al veel meer." Ivan Leko had dan weer lof voor de scheidsrechter. "Het doelpunt afkeuren was een terechte beslissing."

  Vanhaezebrouck en Leko over de wedstrijd:

  Vanhaezebrouck (Anderlecht): "Het resultaat was het belangrijkste, maar ook de manier waarop was goed, dus ik ben heel tevreden. We hebben misschien wel de beste uitvoering gebracht van wat ik al maanden vraag. Het zat goed in elkaar: communicatie, coaching, kwaliteit, ... Alleen op het einde missen we een beetje maturiteit om de match uit te spelen. We moeten slimmer zijn en de bal in de ploeg houden. Nu scoort Vossen nog bijna in de laatste minuut."

  Leko (Club Brugge): "We kwamen om te winnen, maar het killer instinct ontbrak. Anderlecht heeft vandaag meer gevaar gecreëerd. We kwamen makkelijk tot aan de zestien, maar dan ontbrak het ons aan kwaliteit. We moeten meer scoren. Dat is niet alleen een probleem van onze spitsen, maar van de hele ploeg. We moeten na balverlies ook iets sneller reageren. Nu gaven we te veel weg."

  Vanhaezebrouck en Leko over de VAR:

  Vanhaezebrouck (Anderlecht): "Wij waren net iets minder gefocust omdat wij hadden verwacht dat de scheidsrechter zou fluiten voor een fout op Ganvoula. Dan worden we gepakt in de rug van de verdediging. Het feit dat de VAR die goal afkeurt, is misschien een teken dat ons geluk gekeerd is. We hebben dit seizoen al veel ongeluk gehad, zoals thuis tegen Club Brugge. Toen werd een geldig doelpunt afgekeurd en was er geen VAR. Hopelijk blijft dit geluk duren."

  Leko (Club Brugge): "Het is heel jammer voor ons, maar als het buitenspel is, dan is het zo. Dat is pijnlijk want 1-0 of 1-1 is een groot verschil. Maar het was een correcte beslissing, dus dan zeg ik "chapeau" voor de scheidsrechter.”

  Vanhaezebrouck en Leko over de titelstrijd:

  Vanhaezebrouck (Anderlecht): "Het verschil blijft eigenlijk vier punten. Dat kan je in een wedstrijd niet goedmaken. Nu komen er snel twee matchen. Wij spelen twee keer uit en Club speelt twee keer thuis. Daarom mogen we nog niet euforisch worden. We moeten de voeten op de grond houden. Na de volgende twee matchen weten we al veel meer."

  Leko (Club Brugge): "Wij moeten niet beginnen te rekenen. Dat hebben we dit seizoen nog nooit gedaan. We blijven gewoon alles doen om onze resterende wedstrijden te winnen. We blijven kalm, maar ik ben ook wel streng. Het moet beter."