• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik moet durven te zeggen dat ik niet tevreden ben"

  Greg Van Avermaet.

  0 / 0
  Greg Van Avermaet (BMC) probeert zijn voorjaarscampagne morgen nog wat op te fleuren in de Amstel Gold Race. "Ik kan me wegsteken achter het feit dat ik geen favoriet ben", blikt Van Avermaet vooruit.

  Van Avermaet: "Liever 1 keer gewonnen in plaats van ereplaatsen"

  3e in de E3 Harelbeke, 4e in Parijs-Roubaix, 5e in de Ronde van Vlaanderen... Greg Van Avermaet speelde in de meeste kasseiklassiekers mee voor de dichtste ereplaatsen, terwijl hij vorig jaar 4 keer op het hoogste schavotje stond van een lenteklassieker.

  "Ik heb gisteren nog eens gekeken naar de WorldTour-stand: ik sta 5e", weet Van Avermaet. "Dus, zo slecht is het nog niet geweest."

  "Maar die uitschieter ontbreekt. Dan moet je als kopman durven te zeggen dat je niet tevreden bent. Ik had liever 1 koers gewonnen en een paar ereplaatsen minder gehad."

  "Sterkste deelnemersveld van alle koersen"

  De Amstel Gold Race is voorlopig nog een blinde vlek op de erelijst van Van Avermaet. In 2015 reed hij naar de 5e plaats in Nederlands Limburg, de enige keer dat Van Avermaet een top 10-plaats versierde.

  "De Amstel Gold Race is een wedstrijd die me ligt", zegt Van Avermaet. "Maar ik ben absoluut geen topfavoriet."

  "Deze wedstrijd heeft het sterkste deelnemersveld van alle eendagskoersen. Heel veel kasseimannen nemen deze wedstrijd er nog bij en dan zijn er natuurlijk ook nog de renners die gespecialiseerd zijn in de heuvelklassiekers."

  "In zo’n mooi deelnemersveld kan je je een beetje wegsteken achter het feit dat je geen favoriet bent."