• home
 • video
 • pas verschenen

  Tubeke hoopt in 1B te blijven en moeit zich in zaak van Lierse voor BAS

  Tubeke is sinds gisteren zeker van degradatie uit 1B.

  Tubeke trekt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) als tussenkomende partij in de zaak rond de licentie van Lierse. Als Lierse immers geen licentie krijgt, zou Tubeke toch in eerste klasse B kunnen blijven.

  Tubeke is sinds gisterenavond zeker van de sportieve degradatie naar eerste amateur na een 0-1-nederlaag tegen Union op de vierde speeldag in Play-off III. Om volgend seizoen toch nog in eerste klasse B uit te komen, kan de club wel nog hopen dat Lierse ook voor het BAS zijn licentie niet krijgt.

  Tubeke stelt zich daarom tussenkomende partij tijdens de zaak, die op 3 mei behandeld wordt.

  Lierse is nog steeds op zoek naar een overnemer om zo met een nieuw dossier voor het BAS te verschijnen. Volgens CEO Jan Van Elst wordt er nog met vier kandidaat-overnemers gesproken, maar de tijd begint te dringen. Als er geen nieuwe eigenaar gevonden wordt, kan de club niet voldoen aan de licentievoorwaarden.

  Lierse kreeg overigens ook geen nationale amateurlicentie. Als het voor het BAS naast een licentie voor het seizoen 2018-2019 zou grijpen, is er geen sportieve degradant. Lierse zakt dan zelf naar de provinciale reeksen.