• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne genomineerd voor "Speler van het Jaar" in Premier League

  De Bruyne werd voor het eerst genomineerd voor de prestigieuze prijs.

  De Engelse spelersvakbond (PFA) heeft zijn shortlist voor de "Speler van het Jaar" in de Premier League bekendgemaakt. Kevin De Bruyne behoort tot één van de zes genomineerden.

  Kevin De Bruyne ontpopte zich dit seizoen tot absolute spelmaker bij Manchester City. Met 15 assists en 7 doelpunten hielp de creatieve middenvelder zijn club op weg naar de koppositie in de Premier League. 

  Onze landgenoot wordt nu beloond voor zijn uitstekende seizoen. Met Leroy Sané en David Silva krijgt hij het gezelschap van twee City-ploegmakkers op de shortlist. Ook topschutter Mohammed Salah (Liverpool) en Harry Kane (Tottenham) kregen een nominatie in de bus. De Spanjaard David De Gea (Manchester United) is de enige doelman onder de zes geselecteerden. 

  Eerder mocht Eden Hazard in 2015 de prestigieuze prijs al in ontvangst nemen. Vorig jaar werd de Franse middenvelder N'Golo Kanté nog in de bloemetjes gezet. 

  City boven, dubbele nominatie voor Kane en Sané

  Ook de kanshebbers voor de Jonge Speler van het Jaar zijn bekend. De strijd gaat daar tussen tussen Harry Kane, Ederson (Manchester City), Marcus Rashford (Manchester United), Leroy Sané, Ryan Sessegnon (Fulham) en Raheem Sterling (Manchester City). Opvallend: met Sessegnon werd een speler van een tweedeklasser (Fulham) genomineerd.

  Tweets: