• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants: "Ik had nooit gedacht al de Amstel te kunnen rijden"

  Jan Bakelants schaafde zijn conditie bij in de Ronde van het Baskenland.

  Jan Bakelants voelt zich steeds meer weer renner. Met het drieluik Amstel-Waalse Pijl-Luik wil hij een nieuwe stap vooruit zetten. "Maar het wordt moeilijk om potten te breken, want ik moet nog wat verbeteren om op mijn oude niveau te komen."

  3 weken geleden maakte Jan Bakelants zijn comeback in het peloton na zijn gruwelijke val in de Ronde van Lombardije. Zondag staat de Belg van AG2R zowaar al aan de start van zijn eerste klassieker. En na de Amstel Gold Race volgen ook nog de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

  "Ik voel dat ik nog wat tekort kom", tempert Bakelants de verwachtingen. "Ik moet nog wat verbeteren om weer op mijn oude niveau te komen."

  "Ik heb ook nog last van een paar zaken. Die moeten nog opgelost geraken. Dan kan ik die paar procentjes er wel nog bij doen. Ik merk ook op de training dat ik nog niet de wattages trap van voor mijn blessure."

  "Dat is ook normaal. Je kunt niet verwachten dat je in 2 maanden inhaalt waar andere renners 6 maanden voor gewerkt hebben. Die 3 klimkoersen zijn een belangrijk onderdeel in mijn revalidatie."

  "Het wordt een stap in het onbekende"

  Het parcours van de Amstel Gold Race moet Jan Bakelants in normale omstandigheden als gegoten liggen. "Maar nu mag ik al tevreden zijn dat ik hier mag starten."

  "Dat had ik 6 maanden geleden, toen ik in bed lag na mijn ongeluk, nooit gedacht."

  "Alle concurrenten zijn ook in vorm op dit moment. Als je zelf dan met een achterstand start, dan wordt het moeilijk om potten te breken."

  "Het wordt een stap in het onbekende. Misschien kan ik mezelf verbazen en valt het beter mee dan verwacht. Maar met zoveel sterke renners aan de start moet alles goed zitten. En dat zit het bij mij nog niet."

  "De Tour is wellicht uitgesloten"

  De komende weken zal Bakelants wedstrijdkilometers blijven malen om weer op niveau te geraken. "Maar ik denk dat de Tour (die hij de voorbije 5 jaar reed, red) uitgesloten is. Het wordt redelijk moeilijk om de selectie te halen bij AG2R."

  "Ik mik vooral op het najaar. Ik voel dat ik nog wat tijd nodig heb om weer helemaal de oude te zijn. Dat moet vanaf juli weer mogelijk zijn. Maar dat is net iets te laat om in aanmerking te komen voor de Tour."