• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht versterkt zich volgend seizoen met Makarenko (KV Kortrijk)

  Makarenko is de 1e aanwinst voor Anderlecht volgend seizoen.

  Jevgen Makarenko is de 1e aankoop van Anderlecht voor volgend seizoen. De verdedigende middenvelder verlaat KV Kortrijk en tekende een contract voor 4 seizoenen. "Ik wil zijn zaakwaarnemer Serebrennikov bedanken", zegt Luc Devroe, sportief manager bij Anderlecht.

  Makarenko: "Anderlecht is grootste club van België"

  Oekraïens international Makarenko (26) streek afgelopen zomer neer in Kortrijk, waar hij na 3 speeldagen al basisspeler was. 10 dagen geleden maakte KV Kortrijk bekend dat de verdedigende middenvelder zijn contract verlengd had.

  Anderlecht slaagde er nu toch in om Makarenko vanaf volgend seizoen aan zich te binden, omdat de Oekraïner de optie had om Kortrijk te verlaten voor een vastgesteld bedrag (dat Anderlecht betaald heeft).

  “Toen Luc Devroe mij polste om voor Anderlecht te voetballen, was ik meteen overtuigd van het nieuwe project", reageert Makarenko. "RSC Anderlecht is de grootste club van het land. Ik wil mijn steentje bijdragen om gestalte te geven aan het nieuwe Anderlecht.”

  Devroe: "Met dank aan Serebrennikov"

  “Ik wil Sergej Serebrennikov (ex-Club Brugge), de zaakwaarnemer van Jevgen, uitdrukkelijk danken om deze overgang mogelijk te maken", zegt sportief manager Luc Devroe.

  "De overgang is in alle transparantie en in een goede sfeer kunnen verlopen."

  Anderlecht onthulde het nieuws op Twitter

  Coucke somde eerder op de dag wat "fake news" op