• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: "Remontada's", nu ook buiten Barcelona te verkrijgen

  Salzburg haalde donderdagavond een 4-2-nederlaag op in eigen stadion.

  Deze week viel voetbalminnend Europa van de ene verbazing in de andere. In bijna elke terugwedstrijd van de Champions en de Europa League leek er wel een remontada op til. Wat stress, frivool voetbal en strijden met volle overgave teweeg kunnen brengen: een overzicht.

  "Nog een Remontada?"

  Vorig seizoen gaf Barcelona alvast het goede voorbeeld tegen PSG. In de terugwedstrijd van de 8e finales van de Champions League haalden Neymar en co. de 4-0 pandoering in Parijs nog op. 6-1 werd het.

  Dit seizoen was het Spaanse woord "remontada" opeens over heel Europa te horen. Na de heenwedstrijden voelden Barcelona,  Real Madrid, Atletico Madrid en Lazio zich al de koning te rijk. En niemand die nog een stuiver voor de kansen van AS Roma, Juventus, Sporting Lissabon of Red Bull Salzburg gaf. Een schromelijke vergissing, zo bleek een week later.

  "Kan dat? Ja, het kan in Salzburg en Marseille"

  In de Europa League waren er gisteren spektakelmatchen bij de vleet. In 4 wedstrijden vielen 17 doelpunten. Lazio - Salzburg was bij uitstek eentje om duimen en vingers af te likken. Na de 4-2-overwinning in Rome waren Jordan Lukaku en co toch niet al te gerust op een zekere kwalificatie in Oostenrijk. Terecht, zo bleek. Lazio kreeg er 4 binnen en vond zelf maar 1 keer de weg naar het doel. Geen Europese halve finales voor Lazio.

  Bij Marseille - Leipzig kan je niet van een échte remontada spreken, Leipzig had thuis de heenwedstrijd met het kleinste verschil gewonnen, maar veel scheelde het niet.

  De vroege goal van de Duitsers leek dodelijk voor Marseille, maar vreemd genoeg kregen Payet en zijn ploegmaats juist vleugels door die uitzichtloze situatie. Resultaat: een 5-2-zege.

  Bekijk hier de samenvatting van Salzburg-Lazio

  Bekijk hier de samenvatting van Marseille-Leipzig

  In Rome gaven ze dinsdag al het goede voorbeeld

  De terugwedstrijden van de kwartfinales in de Champions League zouden nog weinig spanning brengen. Dacht iedereen. AS Roma was de 4-1-pandoering in Camp Nou nog maar net te boven gekomen, of het moest alweer aan de bak tegen Barcelona.

  De Romeinen konden deze keer wél rekenen op een fitte Nainggolan. De Rode Duivel zag hoe Dzeko Barcelona tot wanhoop dreef, om even later naast de zijlijn vol onderdrukt enthousiasme het eindsignaal van de scheidsrechter af te wachten. Manolas had de Catalanen even daarvoor nog in een diepe rouw gedompeld. 

  (bekijk hieronder samenvatting van de match in het journaal)

  Kan dat? "Nee, in Moskou kan het niet"

  In de Europa League had Arsenal in Londen nog met 4-1 gewonnen van CSKA Moskou, maar in het koude Rusland betaalden de jongens van Arsenal-oefenmeester Arsène Wenger flink wat bibbergeld. Na 2  thuisdoelpunten in de 2e heft flirtte de Noord-Londense club met de uitschakeling, maar Danny Welbeck en Aaron Ramsey brachten uiteindelijk de verlossing.

  Bekijk hier de samenvatting van CSKA-Arsenal

  Ook in Manchester en Madrid geen remontada

  In de Champions League waren alle ogen dinsdag gericht op Manchester. Kon de blauwe garde van Guardiola het tij nog keren na de pijnlijke nederlaag tegen Liverpool? Als er ergens een stunt verwacht werd, was het wel in Manchester.

  Met een vroeg doelpunt van Jesus waren De Bruyne en co op de goede weg, maar na een onterecht afgekeurd doelpunt en een bal op de paal van Bernardo Silva had City het overgrote deel van z'n kruit verschoten. Liverpool-sensatie Mohamed Salah gaf City in het begin van de 2e helft de doodsteek.

  In Madrid verliep de aanloop naar de match tegen Juventus in een ontspannen sfeertje. Na de makkelijke 0-3-zege in Turijn leek er immers geen vuiltje aan de lucht. De terugwedstrijd zou enkel de geschiedenisboeken ingaan als het Europese afscheid van Juventus-legende Gianluigi Buffon. Draaide dat even anders uit.

  Mandzukic ontpopte zich tot Madrileense boeman door in de 1e helft 2 keer het net te vinden. Toen Matuidi na een uur de 0-3 op het scorebord zette, leek het onwaarschijnlijke dan toch realistische vormen aan te nemen.

  Een strafschop, een standvastige scheidsrechter en een Portugees zorgden in de toegevoegde tijd nog voor een enorme anti-climax. Buffon, rood van woede, moest geslagen afdruipen.

  Bekijk hieronder de samenvattingen van de CL-terugwedstrijden

  Volgt play-off 1?

  Na al die sensationele wedstrijden op het Europese toneel moet de Belgische voetballiefhebber weer een tijdje tevreden zijn met wat de Jupiler Pro League te bieden heeft.

  Tom Boudeweel, radio-commentator en journalist bij Sporza, wenste alvast een vervolg van hetzelfde niveau in België. In een tweet drukte hij zijn hoop uit daar dit weekend al van te mogen genieten.