• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Bij winst maken we Club misschien wat nerveuzer"

  Vanhaezebrouck op de persconferentie met zijn kenmerkend gebaar.

  Twee dagen voor de kraker tegen Club Brugge heeft Hein Vanhaezebrouck aangegeven de match met open vizier aan te willen vatten: "Efficiëntie zal het verschil maken tegen Club, we moeten winnen."

  Titelstrijd kan na zondag weer open liggen

  Als Anderlecht zondag wint, komt het op 3 punten van leider Club Brugge en ligt de titelstrijd weer open. Op de persconferentie van vandaag blikte Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck vooruit. Hij opende met een update uit de Brusselse ziekenboeg.

  "Het zou een mirakel zijn als Spajic fit raakt voor zondag. Maar voor Andy Najar komt de match tegen Club Brugge sowieso nog te vroeg. Massimo Bruno traint ondertussen wel weer mee. Ook Teodorczyck, die een stamp kreeg op training, is speelklaar."

  "Olivier Deschacht is twijfelachtig. Hij is ziek geweest en kan nog wat scherpte gebruiken. Deschacht heeft wel zijn ervaring mee, dus kan hij terugvallen op alle dingen die hij heeft meegemaakt."

  Vanhaezebrouck: "Nu moeten we zorgen dat we thuis winnen"

  Vanhaezebrouck heeft al ideeën om Club Brugge zondag te vloeren, maar de Anderlecht-coach laat niet in zijn kaarten kijken. "De sleutel om de match te winnen? Je kan een hele bos sleutels hebben, maar als je niet weet in welke sleutelgaten je die moet steken, ben je daar niet veel mee."

  "Wat tegen Brugge wel het verschil zal maken, is de efficiëntie van de ploeg en de details. Als we winnen tegen Brugge, zou dat misschien wel eens een rol kunnen spelen in de hoofden van de Brugge-spelers. De match springt er bij ons niet bovenuit, maar bij winst maken we de koploper misschien een beetje nerveuzer. De druk ligt zowel bij hen als bij ons. Dat Club dan voor het eerst in 20 jaar komt winnen op Anderlecht? Ja, en dan?"

  Revanchegevoelens na de 5-0 pandoering in Brugge heeft Vanhaezebrouck niet echt.  "Achteraf gezien hadden we thuis (0-0) wel altijd de 3 punten moeten pakken, maar in Brugge zelf waren we gewoon niet goed genoeg. Nu moeten we zorgen dat we thuis winnen."

  "Teodorczyck werd in Extra Time geviseerd"

  Vanhaezebrouck kwam ook nog even terug op de laatste aflevering van Extra Time. Volgens hem werd Lukasz Teodorczyk daarin veel te zwaar onder vuur genomen.

  "Teo werd in Extra Time te veel geviseerd. Bij de 3 fases die getoond werden, was er volgens mij geen enkele verkeerd. En over de leepheid en het zoeken naar fouten van andere spelers zullen ze geen filmpjes maken."

  "Saelemakers scoorde goede punten met zijn prestaties"

  De Anderlecht-coach liet zich wel verleiden tot een kleine vergelijkende analyse met de tegenstander van zondag.

  "Brugge was tegen Gent gewoon toonaangevend. Club heeft een fantastisch jaar achter de rug, maar ze zijn ook al vaak ontsnapt. Al hebben ze pech gehad met Limbombe, die er een tijdje niet bij was. Keepers hebben ze alleszins wel in overvloed."

  "Ons seizoen was al bij al vrij regelmatig. Offensief hebben we nu meer armslag, maar we kampen ook met defensieve problemen. Sa en Dante deden het aardig en zullen daarom moeten aanvaarden dat ze soms op andere posities spelen dan ze zelf verkiezen." En Saelemakers? "Die is alleszins goede punten aan het scoren na zijn wedstrijden tegen Gent en Charleroi."