• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick-Step wil ook knallen in de Amstel: "Nieuwe finale ligt ons"

  Philippe Gilbert start zondag met rugnummer 1.

  0 / 0

  Philippe Gilbert start zondag met rugnummer 1.

  Quick-Step Floors wil in de klimklassiekers een vervolg breien aan het succesverhaal van dit seizoen. Philippe Gilbert en Julian Alaphilippe trekken de kar in de Amstel Gold Race. "De nieuwe finale is goed voor ons", klinkt het in koor. Ook Niki Terpstra start zondag.

  Gilbert: "4+1=5. Ik start met de ambitie om te winnen"

  Hoe zit het met de benen van Philippe Gilbert na een druk kasseiseizoen? "Ik ben blij om hier aan de start te komen. Ik ben goed hersteld van Parijs-Roubaix en start met de ambitie om te winnen. De nieuwe finale is nog lastiger en ik verwacht een moeilijke wedstrijd."

  "De Amstel Gold Race is een mix van de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. Voor de ploeg was de eerste helft van het klassieke seizoen heel goed. We hebben veel gewonnen en ik was altijd mee. Het is jammer dat ik zelf niet won, maar de ploeg deed het fantastisch."

  "Iedereen weet waar ik van droom. Die wedstrijden zijn nu gepasseerd, maar er komen nog koersen nu. Er komen ook andere renners bij. We zien dus wel wat kan. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd."

  Met een vijfde overwinning in de Amstel Gold Race kan Gilbert naast Jan Raas komen; "4+1=5, dat klopt. Maar ik doe het niet voor records. Dat is iets voor na mijn carrière."

  Alaphilippe: "Nieuwe finale bevalt me heel erg"

  Julian Alaphilippe liet met twee zeges in de Ronde van het Baskenland zien dat hij in orde is. Zien we de Fransman zondag ook vooraan in beeld? "Ik ben heel ongeduldig om eraan te beginnen. We hebben net het nieuwe parcours verkend en dat bevalt me heel erg."

  "Ik ben tevreden met de veranderingen in de finale. We hebben hier een heel sterke ploeg aan de start en gaan vol voor het best mogelijke resultaat."

  Wat verwacht Alaphilippe van de koers? "De Amstel Golde Race is een open wedstrijd. Vorig jaar reden de twee sterkste renners naar de finish, maar meestal is er toch een groep die sprint voor de zege. Met het nieuwe parcours denk ik niet dat het zomaar een sprint zal worden. Een solo zit erin, denk ik."

  "Er zijn veel kanshebbers en iedereen kent de favorieten: Valverde, Sagan, Van Avermaet, Wellens, Rui Costa, Izagirre,.... Mijn conditie is heel goed. Ik hoop dat ik goed gerecupereerd ben van de Ronde van het Baskenland. Ik zal proberen te winnen. Want ik wil de drie klimklassiekers graag allemaal minstens één keer winnen."

  Terpstra: "Hoop dat ik nog wat van mijn topvorm overheb"

  Voor Niki Terpstra is de Amstel Gold Race de laatste wedstrijd van het voorjaar. Wat verwacht de winnaar van de Ronde van Vlaanderen? "Ik hoop in de eerste plaats dat ik hersteld ben van de klassiekers in België. Ik ben redelijk moe, maar wel nog heel gemotiveerd om zover mogelijk te geraken in de finale."

  "Het is een heel zware periode geweest en we komen in een ander peloton. Ik hoop dat ik nog wat van mijn topvorm overheb en dat ik mij kan opladen om te knallen in de finale. Ik rijd hier omdat het een mooie wedstrijd is en omdat het in Nederland is."

  "De nieuwe finale moet ons goed liggen. De grote wegen zijn eruit en dat is goed voor de aanvallers. Onze hele ploeg is altijd aanvallend ingesteld en dus ligt het ons beter. Als ik de benen heb in de finale, zal ik het niet laten om aan te vallen. Maar dat weet je natuurlijk niet op voorhand."

  Jungels: "Moeilijk om voorspellingen te doen"

  Bob Jungels is er zondag ook bij. Wat mogen we verwachten van de Luxemburgse kampioen? "Met Phil en Julian hebben we twee grote favorieten in de ploeg voor de komende drie wedstrijden", zegt Jungels. "Het belangrijkste is dat we als ploeg meespelen voor de overwinning. Verder is het moeilijk om een voorspelling te doen. Dat hangt af van hoe de benen voelen en hoe de wedstrijd zich ontwikkelt."

  Het voorjaar van Jungels valt voorlopig wat tegen. "Ik kan niet zeggen dat het al een succes is geweest. Het begon niet slecht in de Ronde van de Algarve maar daarna werd ik in de Tirreno wat ziekjes. Dat was een ontgoocheling want die wedstrijd was een doel", legt hij uit.

  "Het virus speelde mij nog wat parten in de Ronde van Catalonië maar nu zit alles weer op schema. Woensdag heb ik na een paar weken training de competitie hervat in de Brabantse Pijl en ik voel me goed gerecupereerd. De focus ligt nu op de volgende doelen, te beginnen met de drie wedstrijden die er aankomen."

  Na het drieluik Amstel, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik richt Jungels zich op de Ronde van Frankrijk. "Daar zal ik normaal gezien kopman zijn en wil ik voor een goed klassement gaan. Ik hoop er even goed te presteren als in de voorbije twee Giro's (6e in 2016 en 8e in 2017, red). Het wordt een interessante test."