• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippaerts rukt op naar 4e plaats op WB-finale, Devos zakt weg naar 9

  Olivier Philippaerts ligt op medaillekoers op de WB-finale in Parijs.

  Olivier Philippaerts heeft zich op de 2e dag van de Wereldbekerfinale jumping in Parijs weer op medaillekoers geknokt. Pieter Devos kon de goeie lijn van donderdag niet doortrekken.

  Pieter Devos had gisteren een vlekkeloze start gemaakt in Parijs, maar op de 2e dag kon Espoir de beloftes niet inlossen. Hij liet één balk vallen en mocht niet meedoen aan de jump-off, waar enkel de 9 foutloze combinaties voor uitgenodigd waren.

  Olivier Philippaerts was daar wel bij. Legend of Love had de zenuwen van de eerste dag van zich kunnen afschudden. Slechts 3 paarden waren sneller in de jump-off. Daarbij ook de Amerikaanse Beezie Madden, die gisteren ook al op het jachtparcours had getriomfeerd. Zij leidt dan ook ruim.

  Zondag valt de beslissing in de WB-finale. Eerst legt de top 30 de omloop af, daarna mag de top 20 om de medailles strijden bij de 2e omloop.

  Stand na 2 dagen

  1. Beezie Madden (VS) - 0 strafpunten
  2. Henrik Von Eckermann (Zwe) - 4
  3. Devin Ryan (VS) - 6
  4. Olivier Philippaerts - 8
  4. McLain Ward (VS) - 8
  4. Douglas Lindelöw (Zwe) - 8
  9. Pieter Devos - 11

  Olivier Philippaerts was zeer tevreden over zijn prestatie: "Ik wou goedmaken wat ik gisteren had laten liggen en dat is gelukt. Dit is een vrij goeie uitgangspositie voor zondag."