• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Als je de druk niet aankan, moet je naar een lagere klasse"

  Ivan Leko hoopt zondag op het beste Club Brugge.

  0 / 0
  Na twee speeldagen in de play-offs is leider Club Brugge al wat van zijn voorsprong kwijt. Bij een nederlaag tegen Anderlecht is de bonus plots maar 3 punten meer. Club-trainer Ivan Leko blikt vooruit. "Voor mij is dit de mooiste wedstrijd van het jaar."

  "Voor mij is dit de mooiste wedstrijd van het jaar"

  Hoe groot is de druk bij Club Brugge in aanloop naar de topper in Anderlecht? "Ik voel elke training druk en geef ook elke training druk naar mijn spelers toe. Bij een topclub moet je elke dag proberen beter te worden en beter te presteren dan de vorige wedstrijd."

  "Vanaf speeldag 1 op 27 juli staan we op kop. We voelen al een heel seizoen druk. Als je die niet aankan als speler, moet je naar een lagere klasse. Voor mij is dit de mooiste wedstrijd van het seizoen. We hebben al heel goed gepresteerd, maar nu is het moment daar."

  Het is ondertussen al 20 jaar geleden dat Club Brugge nog eens kon winnen op Anderlecht. Is iemand bij Blauw-Zwart daarmee bezig? "Winnen zou top zijn, maar we gaan voor een groter doel."

  "Als we winnen tegen een ploeg met een geschiedenis van 34 titels, zou dat mooi zijn. Maar we zijn daar voor een andere reden, niet alleen om geschiedenis te schrijven."

  Zijn de spelers bezig met die slechte reeks? "Neen, daar wordt heel weinig over gesproken. Wat gebeurd is in het verleden en in de toekomst telt niet. Het is dit seizoen dat telt."

  "Al de hele week bezig met 1 ding: zondag het beste Club tonen"

  Door het uitvallen van Kenneth Vermeer, moet Leko noodgedwongen ingrijpen in de defensie. Wie komt in de plaats van de Nederlander? "Het wordt een wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge. Niet tussen de ene of de andere keeper. Het is een positie die heel belangrijk is. We hebben naast Vermeer nog twee keepers met veel kwaliteiten."

  "Er zijn geen excuses. We zijn al de hele week bezig met één ding: zondag het beste Club Brugge tonen. Anderlecht was en zal altijd favoriet zijn thuis. Net zoals wij altijd favoriet zijn in het Jan Breydelstadion."

  "We weten wat we willen tonen. Het wordt een heel belangrijke wedstrijd. We willen ons eigen voetbal brengen met grinta, persoonlijkheid, vertrouwen en geloof dat we kunnen winnen."

  Is de nederlaag in Gent al verteerd? "De eerste 20 minuten in Gent waren een drama, er was geen scherpte. De overige 70 minuten waren goed, met veel kansen, dominantie en alles wat iedereen van een leider verwacht."

  "Maar als we willen winnen in Anderlecht, moeten we nog beter voetballen dan tegen Gent en dat 95 minuten lang."