• home
 • video
 • pas verschenen

  Joren Dom: "Het is mogelijk om van beide Antwerpse clubs te houden"

  Joren Dom verhuisde van Antwerp naar Beerschot Wilrijk.

  Zondag wordt een bijzondere dag voor Joren Dom. Hij kijkt met Beerschot Wilrijk rivaal Antwerp in de ogen, de club waar hij op het eind van vorig seizoen na 5 jaar moest vertrekken. "Ik denk dat er veel supporters zijn die misschien stiekem wel sympathie hebben voor de ploeg van de andere kant van de stad."

  "Denk dat de Antwerp-fans mijn deel in de promotie niet vergeten zijn"

  "Sinds het begin van deze week voelde je dat de derby echt begint te leven", vertelt Joren Dom aan Sporza. "De trainer heeft ons al gewaarschuwd voor de impact van zo'n derby? Hij probeert ons voor te bereiden op wat we kunnen verwachten."

  De derby wordt voor Dom zelf natuurlijk nog net dat tikkeltje specialer door zijn verhaal bij de twee clubs. "Ik moest op het einde van vorig seizoen vertrekken bij Antwerp. Dat was toen een klap, maar ik heb dat snel verwerkt. Beerschot Wilrijk is redelijk snel komen aankloppen en ik had heel snel een goed gevoel bij dat project. Ik had geen tijd meer om bij mijn vertrek stil te staan."

  "De supporters van Beerschot Wilrijk hebben mij snel in de armen gesloten. Ik wist wel dat de eerste vijf matchen belangrijk zouden zijn en dat ik meteen zou moeten laten zien dat ik een meerwaarde was voor de ploeg. Dat is gelukkig gelukt."

  Verwacht hij een warm onthaal van de Antwerp-supporters? "Het zou me niet raken als ze me uitfluiten, misschien zou het zelfs erger zijn als ze mij gewoon negeren. Het zou leuk zijn als ik nog een applaus zou krijgen. Ik heb die ploeg toch mee aan de promotie geholpen en ik was daar toch vijf jaar lang graag gezien. Ik denk dat het merendeel van de fans dat niet vergeten is. Ik ben ook niet zelf vertrokken dus ik denk dat ze minder geneigd zullen zijn om mij te viseren."

  "Mijn hart ligt bij beide clubs"

  Waar ligt het hart van Joren Dom, bij Antwerp of bij Beerschot Wilrijk? "Bij beide ploegen, dat is echt waar. Ik heb vijf fantastische jaren gehad bij Antwerp, dat was en is een club naar mijn hart. Ik voelde mij daar thuis. Maar hetzelfde geldt voor Beerschot Wilrijk. Hier heerst een andere cultuur, maar ik voel me hier ook goed."

  "Het is echt mogelijk om van beide clubs te houden. Ik denk dat er veel supporters zijn die misschien stiekem wel sympathie hebben voor de ploeg van de andere kant van de stad. Ik ben daar eigenlijk vrij zeker van. Er waren bijvoorbeeld veel Antwerp-fans die het spijtig vonden dat we de promotie gemist hadden. Zo hoort het."

  "Zondag zal het natuurlijk hard tegen onzacht zijn. Ik kijk er enorm naar uit. Ik probeer die match aan te vatten zoals elke wedstrijd, maar ik zal er toch ook een beetje extra van proberen te genieten."

  Pronostiek: 3-4

  Heeft Joren Dom een pronostiek voor zondag? "Het wordt sowieso een heel moeilijke wedstrijd, maar ik geloof wel dat we het kunnen halen. Laat ons hopen op een spektakelrijke 3-4-zege voor Beerschot Wilrijk."